מחסור ב igA

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מחסור ב igA
    אופק
    26/12/2011

שלום רב,
    אני בן 17 ובבדיקת דם התגלה אצלי מחסור ב igA (נמוך מ 6) ועודף ב igG - בבדיקה אחת 1680 ובשנייה 1730.
    הבנתי מהרופא שהבעיה היא בעיקר המחסור ב A.
    אשמח לדעת מה זה אומר מבחינתי, האם סביר שהאסטמה ובעיות הנשימה שיש לי לעיתים קשורות למחסור זה, והאם גם על בני משפחתי להבדק.
    ידוע לי שעליי לדווח לפני קבלת דם, אך האם אפשר לתרום דם?
    בכל אופן, אשמח לכל מידע.
    תודה ושבוע טוב,
    אופק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור ב igA

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור ב igA - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/12/2011

אופק,

תודה על השאלות. חוסר IGA הוא בעיה מולדת יחסי נפוצה באוכלוסיה. מדובר בזרוע של מערכת החיסון שפועל בעיקר ברקמות של רירית - דרכי הנשימה, מערכת העיכול, ולנשים, חלב אם. אנשים עם חוסר מוחלט יכולים להיות בלי סימנים לחלוטין, אבל יש מספר נכבד שסובלים מאסתמה וזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה יותר מאשר אנשים שאין להם בעיה זו. לגבי השאלה לבדוק בני המשפחה אין המלצה גורפת כך שזה שיקול של רופא מטפל שלהם. מאוד חשוב לך לתרום דם כי אנשים עם הבעיה יכולים להגיב קשה לדם רגיל. במידה ויש צורך לקבל מנת דם (כולל כל מיני תוצרי דם כמו IVIG וטסיות) חובה לדווח לרופא שמזמין את החומר שיגיד לבנק הדם שיתארגנו בהתאם.

יכול להיות שיש חיסונים שיעזורו לך במיוחד פנוימוקוק וחיסון שנתי נגד שפעת. יש אנשים עם חוסר IGA שלא מגיבים אבל אין מה להפסיד. אם לרופא שלך אין נסיון באנשים עם הבעיה שלך, לפעמים יעוץ מומחה באימונולוגיה יכול לעזור.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו