רוטה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• רוטה
    ענבל
    28/01/2012

שלום,

בני בן חודשיים , האם יש צורך לעשות חיסון רוטה כאשר אני מתכוונת להכניס אותו למסגרת גן רק בגיל שנתיים?

ולמה כ"כ חשוב החיסון הזה? הרי עד לפני שנתיים בערך הוא לא היה בסל החיסונים.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוטה - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/01/2012

ענבל,

תודה על השאלה. החשיבות של רוטה היא לא רק לילדים שנכנסים לגן. מחלות זיהומיות נמצאות גם אצל קרובי משפחה, בסופר ובכל מקום. לפעמים חושבים שנדבקים מהאוויר אבל בד"כ יש איזשהו מגע עם מי שהיה חולה בלי הרבה סימנים ולא זוכרים. ה"בעיה" עם הרוטה שצריך להחליט עכשיו כי אי אפשר להתחיל את הסדרה אחרי גיל 14 שבועות ו6 ימים (קצת יותר מ3 חודשים)

לגבי הערה שלך על הסל - החיסון די חדש (רק נכנס לארה"ב לפני כ6 שנים בזמן אישורו). בכל זאת זה לא ענייני - המערכת הרפואית במדינת ישראל מתקדמת עם השנים וצריך לברך על זה ולא לתהות. הבעיה היא למצוא תקציב - וכל פעם חיסונים מוכיחים את עצמם לא רק בזה שמורידים את המחלות, אבל בטווח הארוך חושכים הרבה יותר כסף מההשקעה הראשונית. תשאלי כל הורה שסבל עם ילדו במחלת רוטה - עדיף למנוע מאשר לטפל כשחולים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענבל
    29/01/2012

שלום,

קודם כל תודה על ההתייחסות.
    האם העובדה שהחיסון חדש יחסית , מהווה סיכון מסוים? מבחינת מומים ותופעות שהחיסון עלול להותיר? (אני מקווה שהשאלה לא מגוכחת , האין לי ידע מקצועי ועל כן מתייעצת כיוון ואני דואגת לבריאות התינוק שלי).

תודה מראש ויום טוב
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/01/2012

ענבל,

את צודקת בזה שחיסון חדש יש לפעמים פחות מידע ויש תופעות נדירות שרק מתגלות עם הזמן ועם שימוש שגרתי. מצד שני, עם גישה כזאת - אף חיסון לא ייכנס לשימוש. בנקודה זאת, מחקר בחיסונים הוא תחום מאוד פעיל בארץ שלנו, וכמה חיסונים בשימוש עולמי נבדקו ראשון כאן ע"י הורים שהסכימו להשתתף בתוכניות כאלה ואחרות לפני שהחיסון נכנס לשגרה. ברור שלא כל אחד יסכים לחסן את ילדו בשלב זה של פיתוח אבל יש לא מעט שרואים את החשיבות בקידום מערכת הרפואה מניעתית בארץ ובעולם.

כל זה שונה כשמדובר בחיסון שאושר ע"י משרד הבריאות. בשלב זה יש כבר נתונים על בטיחות ויעילות ממספר מרכזים בעולם. ולכן כבר היתה המלצה לרוטה מזה כמה שנים ואלה שהתחסנו בארץ על פי רוב נהנו מההגנה ולא דיווחו על הרבה תופעות לוואי.

כשחיסון מומלץ לשימוש שגרתי (כגון רוטה - ינואר 2011) את יכולה להיות בטוחה שיש נתונים יותר מפורטים על יעילות ובטיחות ושהיעילות מצדיקה את המחיר (בריאותי, כספי וכו'). בשלב זה אין כל כך מקום (לדעתי) לשיקול של הורים אם כדאי או לא כי החיסון כבר הוכח כיעיל ובטיחותי. כמובן תמיד יהיו אנשים שמסרבים מכל מיני סיבות - אבל פחד מהלא ידוע לא כל כך רלבנטי בשלב זה. בנוסף, חיסונים פותחו למחלות נפוצות כך שיש לנו הרבה נסיון עם מה יקרה לאלה שחוטפים המחלה שהחיסון אמור למנוע.

בנוסף, ישן לא תמיד יותר בטיחותי או מנוסה. במקרה של רוטה, הסוכנות לתרופות האמריקאית חייבה מחקר של עשרות אלפי ילדים לפני אישורה, כך שהיתה אפשרי למצוא תופעות לוואי יחסי נדירות, מה שלא נדרש לחיסונים ה"וותיקים" יותר, ש"כולם" מקבלים אותם בלי חששות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנעת אותי אנחנו הולכים להתחסן תודה

ענבל
    31/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו