שאלה מאתגרת..

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שאלה מאתגרת..
    מימול
    12/03/2012

שלום רב
    בתי הגדולה חלתה באבעבועות לפני שלושה שבועות(למרות שחוסנה-קיבלה את המחלה בצורה קלה)
    בני הקטן בן השלוש עדיין לא חוסן mmrv
    יש לו תור בסוף החודש.
    עד עתה לא עושה רושם שנדבק, אבל יכול להיות שקיבל את זה ממש קל ולא שמנו לב.
    זה מה שהיה אצלי - אחי חלה, ואני לא נדבקתי, בבדיקת נוגדנים לפני ההריון התגלה חיובי חלש כך שיכול להיות שהיה לי ממש קל.
    האם לחסן אותו מרובעת או משולשת?
    יש סיכוי שהוא פשוט לא נדבק??? כדאי לבדוק נוגדנים קודם?
    ממש , אבל ממש לא מתחשק לי לחסן סתם אם אין צורך..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מאתגרת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מאתגרת.. - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/03/2012

מימול,

תודה על השאלה. אני מרגיש שבין השורות למה שכתבת יש הרבה מעבר ממה שכתבת כך שאינני יכול לתת מענה שלם לשאלתך בלי שיחה פנים אל פנים. לגבי השאלה הספציפית שאני כן יכול לענות - נותנים את החיסון לאבעבועות רוח (אב"ר) בכל מצב אלא אם יש סיפור ברור (אובחן ע"י צוות רפואי) של אב"ר אצל המתחסן. אין טעם לעשות נוגדנים. גם נוגדנים חלשים בזמן הריון לא בהכרח מצביעים על חסינות למי שאין רקע קליני של אב"ר.

הצורך לתת חיסון לילד הוא לפי דיעה מקצועית במי שמכיר רפואת ילדים, ביולוגיה של חיסונים, ואפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות באזור מגורים שלכם(לא רק מקומית אלא גם מחוזית\ארצית\בין-לאומית). במקרה של ספק או אי-הסכמה, הרקע של הילד\בדיקה גופנית גם יכול לתרום להחלטה כן או לא להתחסן.

כל הדברים האלה צריכים ייעוץ אישי ולא אינטרנטי, אבל "לא מתחשק לי" היא לא טענה חזקה להכריע לכאן או לכאן. דרך אגב אין שום סכנה שהילד יקבל מנה של חיסון אב"ר אפילו במידה ונחשף למחלה טבעית ועשה תגובה בעצמו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו