פיצול חיסונים בגיל חודשיים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• פיצול חיסונים בגיל חודשיים
    esti
    25/07/2012

שלום רב
    האם ניתן לקבל בגיל חודשיים את החיסון המחומש ביחד עם הרוטה וירוס והפרבנר ?
    האם עדיף לקבל את המחומש קודם ורק כעבור שבוע את הפרבנר והרוטה וירוס ? או להפך,קודם את הפרבנר והרוטה וירוס ואחרי שבוע את המחומש ?
    האם עדיף לקבל את המחומש , פרבנר ורוטה וירוס באותו יום אבל לפצל את מקומות ההזרקה ?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיצול חיסונים בגיל חודשיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/07/2012

Esti,

תודה על השאלות. הצורה המומלצת ביותר לקבל החיסונים של גיל חודשיים היא מה שכתוב בתדריך חיסונים - לתת מחומש, פרבנר, ורוטה באותו מועד. אין שום סכנה בזה לתת אותם ביחד, וזה נותן לגוף להתחיל לבנות תגובות חיסוניות כמה שיותר מוקדם. אני לא ממליץ על פיצול, אבל אם הורים מקפידים אני מאפשר את זה כל עוד שאני בטוח שהם יחזרו לקבל את ההמשך. מה שחשוב שתדעי שפיצול חיסונים לא מוריד את השכיחות של תופעות לוואי או את החומרה. דווקא הוא מגביר את זה בזה שכל פעם שילד מתחסן הוא יכול להיות נודניק, כאוב, ויכול לעלות לו החום או מופיעה פריחה - בזה הנסיון מראה שעדיף לגמור כמה שאפשר בבת אחת ולא לנסות "להקל". עוד שיקול הוא שהמנה ראשונה של רוטה צריכה להיות לפני גיל 15 שבועות כך שאם את מפצלת והתינוק חולה מאיזה סיבה שתהיה, יש מצב שיפספס אותו. אני מקווה שזה עוזר לך להחליט.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו