מפחדת חיסונים אוטיזם

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מפחדת חיסונים אוטיזם
    נטלי
    26/07/2012

שלום רב לך
    ביתי הקטנה בת שנה ו-8 חוד, לא קיבלה כמעט אף חיסון- הפטיטיס רק 2 מנות ומחומשת רק מנה אחת- אני מפחדת לעשות לה .
    הפחד שלי בין היתר מפוליו- האם היא יכולה לשתות מים רגילים ולא מורתחים , אני מרתיחה לה מהפחד שתחלה בפוליו, האם הפחד שלי מוצדק? איך מתנהלים החיסונים אם אני מחכה לגיל שנתיים שהמערכת החיסונית שלה תבשיל קצת? מפצלים חיסונים?
    האם אפשר לחכות לגיל מאוחר יותר לעשות את יתר החיסונים?
    הסיבה לפחד הזה הוא כי בני אובחן עם אוטיזם , כיום בן 4 פלוס , את כל החיסונים עד גיל שנה קיבל כרגיל .
    לא נתתי לו את החיסונים של גיל שנה , כלומר לא נתתי- חצבת חזרת ואדמת , אבעבועות, הפטיטיס A.
    אני מתה מפחד שתחול איזו נסיגה בו למרות שקראתי שאין קשר בין החיסון לאוטיזם אבל זה מקנן בך ואוכל אותך. אני רק מבקשת להבין מה יקרה אם לא יקבל אותם ויחלה באבעבועות באופן טבעי? ביתר המחלות לא ניתן לטפל? האם אני כל כך מסכנת את בני תנסה להבין זאת מנקודת מבט של אמא שלילדה יש אוטיזם והיא חרדה כי היא בטוחה שזה אחד הגורמים ,
    אודה לכם על תשובתך
    מפוחדת מאוד
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת חיסונים אוטיזם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת חיסונים אוטיזם - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/07/2012

נטלי,

תודה על השאלות. אני מתרשם שיש לך הרבה שאלות מעבר למה ששאלת כך שלדעתי את צריכה לדבר עם רופא בפועל ולא דרך אינטרנט. על כל פנים אני אתיחס לכמה מהנקודות שהעלית לכווין אותך קצת ולתועלת קוראים אחרים.

לחסן את הילד זו אחת מההחלטות הכי חשובות שתוכלי לעשות בעבור הילד שלך. חשוב להבין שמי שלא מתחסן עקב התלבטות זו גם החלטה ולא רק עיכוב בביצוע. חיסונים עוברים תהליך קפדני ונוקשה כך שאין סיבה לחשוש. אני לא דואג כעת שיהיה הוירוס של פוליו במי שתיה שלנו - אבל אם את חוששת, זה דוקא סיבה כן להתחסן. אין טעם להרתיח מים בגיל הזה.

אין עדות שלדחות חיסונים גורם לפחות תופעות לוואי. להיפך, אנשים שדוחים חיסונים לוקחים סיכון שהילד יחלה במחלה כל עוד שהוא לא מחוסן, ולכן העיקרון הוא להתחסן כמה שיותר מהר. יש חיסונים שכבר לא נותנים בגיל שנתיים אם לא קיבל עד אז. אחות טיפת חלב יודעת את ההמלצות איך לחסן אותו לפי גילו ולפי מספר החיסונים שהוא קיבל עד עכשיו.

אני לא ממליץ על פיצול חיסונים כי אין עדות שיש פחות תופעות לוואי בשיטה זאת. מי שפורס 3 חיסונים על 3 מועדים לוקח סיכון שהילד יהיה נודניק או עם חום או פריחה שלש פעמים במקום לגמור את זה בפעם אחת, ואין עדות שחומרה של תופעות לוואי עולה עם מספר חיסונים שניתנו בו זמני.

מספר מחקרים בעלי איכות טובה הראו שאין קשר בין חיסונים ואוטיסם. עם זאת החיסון שקיבל הכי הרבה תשומת לב זה חצבת-חזרת-אדמת שהבן שלך לא קיבל. לא עושים סיפור ממקרה לכאן או לכאן, אבל הנסיון שלך מראה שגם ילדים לא מחוסנים יכולים לפתח אוטיסם, ולכן אוטיסם במשפחה זו גם לא סיבה לא להתחסן.

רוב הילדים שלא מתחסנים לא יהיו חולים, גם כי רוב הילדים הם בריאים, לא כל מחלה זיהומית היא קשה אצל כל אחד, וזה שכולם מתחסנים מוריד את השכיחות בקהילה של המחוללים כך שיש מצב שלא יצא מזה שאת לא מתחסנת כלום. עם זאת, ילדים לא מחוסנים הם פי כמה יותר בסיכון לחלות במחלות הנמנעות ע"י חיסונים. בנוסף, במקומות שיש הרבה אנשים לא מחסונים ביחד (למשל בגן) גם לאנשים שכן התחסנו יש להם סיכוי יותר גבוה לחלות מאנשים מחוסנים במקומות שיש שיעורי חסינות יותר גבוהים. לסיכום, ההחלטה שלך לא לחסן יכול לסכן לא רק את הילד שלך אבל גם (אם יש מספיק הורים שלא מחסנים) ילדים אחרים אפילו שכן התחסנו.

לכן, מאוד חשוב שכל הורה יבין את המשמעות של מתן חיסונים ואי מתן-חיסונים על הילדים שלהם ועל החברה בכלל. יש סיבות רפואיות שילד לא יכול לקבל חיסון, ובמקרים האלה אנחנו סומכים על הרצון הטוב ועל הפעולות של אחרים. אבל במקרים של הורים מודאגים, אנחנו מסבירים את החשיבות של חיסונים והתרומה הנכבדת שהם תרמו לבריאות עולמנו ומקווים שהם יקחו את המסר ללב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו