חיסון הפוליו

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון הפוליו
    אתי
    06/08/2012

שלום ,
    היכן בארץ נמצא נגיף הפוליו ולמה יש צורך לחסן בגיל חודשיים,
    האם יש סיכוי כי נגיף הפוליו נמצא במי השתיה ? או רק במי הים .
    תודה
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הפוליו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון הפוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/08/2012

אתי,

תודה על השאלות. לפי נתונים ממשרד הבריאות, לא היה בידוד של פוליו מזה 25 שנה. עם זאת, ידוע שיש מצב שיש רסרבויר, כלומר מאגרים של חידק אצל אנשים מסוימים שלא מתחסנים או מהגרים ממדינות אחרות. לכן, חשוב לשמור כיסוי חיסונים גבוה כי אם תהיה התפרצות (אני ראיתי מקרים במסגרת העבודה שלי בארה"ב עם עמיש שחלק מהם לא מתחסנים כשיטה וחיים מנותקים יחסית מציבילציה מודרנית) היא תתקוף בראש וראשונה ילידם לא מחוסנים ואם מגיעים לעומס כבד, גם חלק מאלו שכן התחסנו.

אין נגיף פוליו במי שתיה שלנו. מעניין אותי למה את חושבת על דבר כזה כי זה פעם שניה שאני שומע את זה תוך שבוע.

יש לציין שפוליו הוא אחד מהמחלות הזיהומיות שמומחים מאמינים שניתנים להכחדה כגון אבעבועות שחורות אם כל המדינות היו מחסנים 100% או קרוב מהאוכלוסיה. עד אז אנחנו נמשיך לחסן כדי להגן על עצמנו ועל ילדנו מהמחלה הנוראית של שיתוק ילדים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו