מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדחום בגני ילדיםעינת07/08/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. בגן הצוות כאשר צריך' מודד חום, ישנו מד חום משותף אחד (למרות שיש לילדה שלי מד חום נפרד בתיק שלה לא תמיד הפרידו).
מדידת החום היא בטוסיק. השאלה שלי היא, מה קורה במידה ולא חיטאו את המד חום בין ילד לילד? באיזה מחלות ניתן להידבק - האם חלילה אפשר להדבק באיידס, צהבת וכו'? האם יש צורך לגשת לרופא לביצוע בדיקות דם כלשהן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדחום בגני ילדים - תגובה
ד''ר אריק האס07/08/2012לילך,
הסיכון להידבק במחלה מסוכנת בצורה שאת מתארת היא נמוך ביותר. אין צורך בבדיקות, אבל כמובן חשוב לשמור על תנאים הגיניים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
עינת24/08/2012שלום רב,
הרגעת אותי מאד. החשש שלי עלה שוב מאחר שיומיים אחרי שבדקו לה עם המדחום המשותף כבר שלושה שבועות ברציפות שהחום של הילדה שלי עומד על 37.4-37.9, ללא שום סימן אחר. חום גופה הרגיל עומד בדר"כ 36.5 (יומיים לפני שבדקו לה חום היא הייתה בבית בגלל שהייתה חולה - ויראליי).
אודה לך אם תגיד לי שוב אחרי שאתה קורא את הנתונים שאין קשר חלילה למחלה מסוכנת כמו שתיארתי בשאלה הראשונה ואיזה כיוון לבדוק אם בכלל?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר אריק האס24/08/2012לילך,
אין משמעות לתופעה שאת מתארת. חום הגוף מתנדד תוך 36-37 באופן טבעי. כל עוד שאין חום מיל 38.0, זה לא מוגדר כחום, במיוחד כשאין סימנים אחרים של מחלה. זמבחינה רפואית, אין חשיבות לאיפה "שהחום הרגיל עומד." כי ידוע שזה מתנדנד במשך היום ובין שבוע לשבוע. אני גם לא ממליץ על מדידות חום חוזרות במיוחד כשמדובר בחום רקטלי. אם יש לך שאלות נוספות בנדון, כדאי לבקר אצל רופא ילדים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת24/08/2012הבהרה רק בקשר למה שכתבת, האם מעבר לאי נוחות עלול להיגרם נזק ממדידות חום רקטליות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר אריק האס25/08/2012כן, ראיתי הורים שבטעות עשו לילדים שלהם קרע, פיסורה, נשבר המדחום בתוך הפי הטבעת עם הכספית, וילדים שנפגעה בהם מערכת העצבים בפי הטבעת עקב מדידות תכופות. כל הדברים האלה הם נדירים אבל אפשריים. לכן, כשיש חום לתינוק קטן, מודדים רקטלי, אבל לא כדי לראות מה יוצא ושיקולים כאלה. בנוסף, מניעת אי-נוחות לתינוק צריך להיות את המניע העיקרי של הורה - כדי לגרום אי נוחות לתינוק צריך להיות סיבה מוצדקת ולא רק למדוד באופן שגרתי.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)