מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים והליכה לפעוטוןטל03/09/2012
שלום,
אני אמורה לחזור לעבודה כשבני יהיה בן חודשיים. הפעוטון שחשבתי עליו מקבל ילדים בני שנתיים עד 10 חודשים. בגיל הזה בני יקבל רק מנה אחת של תרכיבי החיסון בגיל חודשיים. האם אפשר ורצוי להכניס אותו לפעוטון כזה? מה הסכנה בהדבקות במחלות הילדים, כמובן שאיני יודעת אם ילדי הגן קיבלו את החיסונים במועדם?
שאלה נוספת- האם נכון ורצוי לפצל את החיסונים בגיל חודשיים? אני חוששת לתת 5 חיסונים באותו יום! ואם כן, כיצד נעשה הפיצול ובאיזה טווח זמנים?
אשמח לתשובתך!
תודה רבה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים והליכה לפעוטון - תגובה
ד''ר אריק האס03/09/2012טל,
תודה על השאלות. ההחלטה להכניס תינוק למסגרת היא לא בריאותית בלבד, וקשור בכמה גורמים כגון משפחתי, חברתי, כלכלי, ולכן צריך לקבל החלטה על בסיס כל הנתונים. אפשר להגיד בגדול שמערכת החיסון של תינוק בגיל 2 חודשיים הוא פחות מפותחנ מתינוק יותר גדול, ולכן אם הוא יחלה הוא יכול להיות יותר חולה. אני יותר דואג ממחלות שלא קיים חיסון להגנה מאשר מחלות שקיים להם חיסון, אבל קיים גם סיכון למחלות שניתנות למניעה על ידי חיסון. רמת סיכון קשה לקבוע בוודאות וגם צריך להחליט בקשר למי. תינוק שנשאר בבית עם אמו ייחשף לפחות מחלות זיהומיות ממי שנמצא בגן עם 5 או 10 ילדים. ומי שיש לו אחים גדולים ייחשף גם ככה ליותר מחלות זיהומיות מאחים שלו.
לסיכום - צריך לחדד את השאלה. האם יש יותר חשיפה למחלות זיהומיות במסגרת מאשר בבית? כן. האם יש סיכוי למחלות יותר קשות עקב גילו הרך? כן. מה בדיוק רמת הסיכון לתינוק הספציפי שלי? אי אפשר לדעת. ולכן צריך לקחת את זה בחשבון עם כל השיקולים האחרים.
אין סיבה רפואית לפצל חיסונים. גוף של בן אדם יודע להתמודד עם מאות או אלפי חומרים זרים בו זמני כך ש"5" זה לא הרבה, וחיסונים הם גם מומתים או מוחלשים וניתנים בכמות מבוקרת מה שאין כן ב"טבע". כמובן במקרה שלך כמה שדוחים מועד של חיסונים, הילד יהיה לא מחוסן יותר זמן, ולכן יש סיבה טובה לא לפצל. כל חיסון יש לו קצב לגרום לתגובה חיסונית כך שאני לא יכול לענות באופן גורף, אבל זה לא מיידי - לפחות שבועיים.
עם זאת אם כבר החלטת להכניס את התינוק למסגרת, אין תקופת המתנה מומלצת שיותר מזה אפשר לקבוע שהילד יהיה מחוסן יותר, זה אינדיבידואלי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ועוד שאלה..
טל04/09/2012תודה רבה על התשובה המפורטת.
ציינת, שיש מחלות שאין כנגדן חיסון שעלולות להיוות בעיה גדולה יותר.
מאילו מחלות, שאין כנגדן חיסון, אתה חושש?
האם אתה יודע אם יש היום בישראל גנים שמקבלים ילדים מחוסנים בלבד?
במידה ומחליטים להשאיר ילד עם מטפלת, האם יש מחלות שהתינוק יכול להידבק גם ממנה? ומה כדאי לברר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה! ועוד שאלה.. - תגובה
ד''ר אריק האס04/09/2012טל,
יש כמה מחלות זיהומיות ואינני רואה צורך לפרטן. מחלה אחת שראוי להתכונן אליה היא שפעת עונתית, שאצלה קיימת חיסון יעיל ובטיחותי שמשום כמה סיבות הציבור נרתע ממנו ויש סיכוי גבוה שילדים במסגרת כלשהי לא יתחסנו. מותר לחסן מגיל 6 חודשים ומעלה, ושווה אפילו אם העונה כבר התחילה.
הייתי רוצה שתהיה איזה הנחייה שגנים יקבלו ילדים עם חיסונים, אבל זה עדיין לא קיים. עם זאת, השיעור של התחסנות בישראל כמדינה ככלל די גבוה כך שלא הייתי חושש מזה יותר מדי. ברור שמטפלים כמו גננת או מורים יכולים להידבק ולהדביק אחרים. שוב, מדובר בהתרשמות כללית מתנאי הגן והגיינה כמכלול רושם שמקבלים מהמסגרת. שאלה אחת שיכולה לכוון האם יש לגננת מחליפה במידה והיא חולה - למי שמוכרחת לעבוד בכל מצב יש יותר סיכוי שתעבוד גם בזמן שהיא חולה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)