מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נויטרופניה אוטואימוניתלניר מזרחי03/09/2012
ביתי בת השנה וחצי סובלת מנויטרופניה אוטו-אימונית. גילינו את המחלה בגיל 6 חודשים.
אני מנסה לברר את הקשר בין הופעת המחלה לבין חיסון שהיא קיבלה נגד רוטה ווירוס. המחלה הופיעה כשבוע לאחר החיסון ואני בטוחה שהוא זה שגרם לכך. החיסון הזה הוא חיי מוחלש. בנוסף הופיעה גם תופעה של עצירות כרונית וסבל רב בזמן מתן צואה, אם יש עוד הסובלים מכך או ילדים נוספים שתופעות אלו קרו להם אני אשמח לשמוע. בנוסף אציין שהילדה נולדה בריאה לחלוטין ובשיחה עם הרופאה שמטפלת בה הבנתי שנויטרופניה אוטו-אימונית היא מחלה שלא נולדים איתה אלה היא פשוט מופיעה ושכן יש סיכוי שחיסון חי מוחלש יכול לגרום לשיבוש זה או אחר של מערכת החיסון כולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נויטרופניה אוטואימונית - תגובה
ד''ר אריק האס04/09/2012לניר,
תודה על השאלה. התופעה שאת מתארת היא לא מוכרת כתופעת לוואי מחיסון רוטה. בחיפוש באינטרנט מצאתי עוד הורה אחד שטען שסימנים של נויטרופניה (Autoimmune neutropenia of infancy = ANI) התחילו אחרי מתן של חיסון רוטה (באנגלית) אבל לא יותר מזה.
לדעתי, אני לא רואה את זה כחשש סביר, מכמה סיבות. 1) רוב תגובה החיסונית לרוטה קורה בבלוטות לימפה של מערכת העיכול, ונויטרופילים ונוגדנים סיסטמים הם לא חלק חשוב של התהליך. 2) הוירוס לא נכנס לדם בצורה משמעותית לגרום לחיקוי מולקולרי שהיא הגורם לANI (למיטב ידיעתנו) 3) גם לחיסונים שידועים כקשורים למחלה אוטואימונית (הדוגמה הכי מפורסמת היא חצבת וירידה בטסיות) הם בטווח הקצר (ימים לשבועות), כי הגוף מצליח לחסל את הוירוס ואיתו מה שגורם לתהליך האוטו-אימוני.
לגבי טענותיך, סיבתיות בהקשר הרפואי נקבעת ע"י מספר גורמים שהקשר הזמני הוא רק מרכיב אחד. למשל, בד"כ באותה הזדמנות הילדה היתה אמורה לקבל מחומשת וצהבת B - אז איך אפשר לדעת שזה מרוטה (אם במקרה שלך הפרדת, בסדר, אבל רוב האנשים לא מפצלים). אחת הבעיות הקשות בקביעת חיסון כגורם לתופעת לוואי כלשהי היא שרוב הילדים קיבלו חיסון בזמן קצר לפני שהם הופיעו עם התופעה, שזה יכול להיות אסתמה, דלקת קרום המוח, התפשלות מעיים, וכו'. כך שקבלת חיסון לא מהווה סיבה כשלעצמה.
האופי של החיסון כחי מוחלש לא מעלה ולא מוריד במקרה הזה. בANI אין בעיה במערכת החיסון כמערכת. מדובר ביצירת נוגדנים נגד חלק חשוב של ההגנה נגד חיידקים ופטריות. ברגע שמפסיקים ליצר הנוגדנים האלה (בעזרת טיפול או לבד), כל הזרועות של מערכת החיסון עובדים היטב. זה שציינת שהילדה סובלת מעצירות הוא עוד פרט נגד האפשרות שהחיסון הוא אשם. אם מדובר באי-יכולת של הגוף להתגבר על הוירוס הכלול בחיסון, היינו מצפים שלשול כרוני כפי שבאמת רואים אצל ילדים שחסר להם יכולת ליצר נוגדנים נגד רוטה או וירוסים בכלל. רוב המחלות של ילדים הם נרכשים ולא מופיעים בלידה, למרות שקרוב לוודאי שיש גם מרכיבים גנטים שמשפיעים על מי יחלה ומי לא. זה לא מחייב שכל תופעה שתהיה אצל ילד שנולד בריא היא תוצאה מחיסונים. מחלות אוטו-אימוניות ואחרות מתפתחות גם אצל תינוקות שלא התחסנו בכלל.
כמובן, הכל יכול להיות. אבל ממה שכתבת לי, מהידע, מהנסיון, ומההגיון אני סבור שאין קשר בין החיסון לנויטרופניה. כמובן מדובר בתופעה שאפילו אם היא קיימת, היא נדירה ביותר, כך שכמעט בלתי אפשרי לבדוק את זה בצורה מדעית.
בכל אופן, אני מאחל לכם החלמה מהירה. המהלך הטבעי של ANI הוא שעובר תוך שנתיים מאז הופעתו, כך שאני מקווה שאתם לקראת הסוף של התקופה הלא נעימה הזו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)