מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרפס בשפתייםציפי21/09/2012
האם ילד הנגוע בהרפס בשפתיים יכול לבקר בגן הילדים?
או שהפצע מדבק ועליו להשאר בבית עד להתייבשות הפצע
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרפס בשפתיים - תגובה
ד''ר אריק האס23/09/2012ציפי,
תודה על השאלה. כל גן יש להם את הנוהלים שלהם ולכן כדאי לקרוא את הנוהל או לשאול את הגננת. מבחינה רפואית, הדרישה להישאר בבית היא רק בפעם הראשונה שיוצא פצע הרפטי, שבדרך כלל מדובר בכמה פצעים וחום ועוד סימנים של מחלה כללית. אם מדובר בפצע חוזר, אין מניעה לחזור לגן כי מדובר באפשרות להדבקה הרבה יותר נמוכה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ציפי23/09/2012ד"ר אריק האס שלום רב,
תודה על תשובתך המהירה,
אני גננת שעובדת במשרד החינוך הנוהל הוא לא לקבל לגן ילד עם מחלה מדבקת,
החששות שלי נובעות מכך שנאמר לי שהרפס זהו וירוס מדבק וכאשר נדבקים ממנו הוירוס נשאר בגוף הנדבק ומתפרץ מדי פעם, ולכן חשוב לי לדעת, חידשת לי שנדבקים רק בפעם הראשונה, האם כשלילד המסויים יחזור הפצע הוא כבר לא יהיה מדבק?
ברצוני לדעת כדי לדעת כיצד להתנהג ולשמור על בריאות ילדי הגן
תודה מראש לתשובתך
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרפס - תגובה
ד''ר אריק האס23/09/2012ציפי,
כמו שאמרתי, בפעם הראשונה הפצע מאוד מדבק. בפעמים הבאות הפצע פחות מדבק כי מדובר בהתעוררות של וירוס שגוף הילד משתלט עליו ולא מחלה ראשונית. כך שאין סיבה לאסור השתתפות הילד בגן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)