הרפס בשפתיים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הרפס בשפתיים
    ציפי
    21/09/2012

האם ילד הנגוע בהרפס בשפתיים יכול לבקר בגן הילדים?
    או שהפצע מדבק ועליו להשאר בבית עד להתייבשות הפצע
    אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס בשפתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס בשפתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/09/2012

ציפי,

תודה על השאלה. כל גן יש להם את הנוהלים שלהם ולכן כדאי לקרוא את הנוהל או לשאול את הגננת. מבחינה רפואית, הדרישה להישאר בבית היא רק בפעם הראשונה שיוצא פצע הרפטי, שבדרך כלל מדובר בכמה פצעים וחום ועוד סימנים של מחלה כללית. אם מדובר בפצע חוזר, אין מניעה לחזור לגן כי מדובר באפשרות להדבקה הרבה יותר נמוכה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ציפי
    23/09/2012

ד"ר אריק האס שלום רב,
    תודה על תשובתך המהירה,
    אני גננת שעובדת במשרד החינוך הנוהל הוא לא לקבל לגן ילד עם מחלה מדבקת,
    החששות שלי נובעות מכך שנאמר לי שהרפס זהו וירוס מדבק וכאשר נדבקים ממנו הוירוס נשאר בגוף הנדבק ומתפרץ מדי פעם, ולכן חשוב לי לדעת, חידשת לי שנדבקים רק בפעם הראשונה, האם כשלילד המסויים יחזור הפצע הוא כבר לא יהיה מדבק?
    ברצוני לדעת כדי לדעת כיצד להתנהג ולשמור על בריאות ילדי הגן
    תודה מראש לתשובתך
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/09/2012

ציפי,

כמו שאמרתי, בפעם הראשונה הפצע מאוד מדבק. בפעמים הבאות הפצע פחות מדבק כי מדובר בהתעוררות של וירוס שגוף הילד משתלט עליו ולא מחלה ראשונית. כך שאין סיבה לאסור השתתפות הילד בגן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו