מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון לתינוק גיל שנהרוני30/10/2012
באופן כללי אני בעד חיסונים ובתי קיבלה את כל החיסונים עד כה. קראתי לאחרונה שהחיסונים מכילים חומרים משמרים כגון אלומיניום ונגזרות של כספית.
כמו כן קראתי שלפני החיסון מומלץ לבדוק אלרגיות אצל תינוקות כגון חלבון ביצה וכד'.
לבתי יש אטופיק דרמטיטיס מטופלת באלוקום ואלרגית לשומשום ולבוטנים. בבדיקה העורית נבדקו רק כ-5-6 מרכיבים אלרגנים לסוגי אגוזים, ולכן אין לי מושג למה עוד אלרגית.
כמו כן שמעתי על רופאים שהמליצו לדחות חיסון לגיל מאוחר יותר לתינוקות עם אטופיק דרמטיטיס.
האם יש צורך לבצע בדיקות אלרגיה מקדימות לחיסון? לרכיבים ספציפיים המוכנסים לתרכיב מעבר לחיידק המומת/ מוחלש?
כמה זמן מומלץ לחסן לאחר מחלה המלווה בחום גבוה? בטיפת חלב מוכנים כמובן לחסן גם עם חום גבוה כך שברור מה תהיה תשובתם.
אשמח לקבל תשובה אובייקטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לתינוק גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס30/10/2012רוני,
בטיפת חלב יתנו תשובות לכל השאלות שלך. חום מעל 38 היא הוראת נגד לקבל חיסונים ואני לא מכיר תחנה שמוכנים לחסן בזמן חום. אין צורך בבדיקות מיוחדות או לדחות את החיסון במקרה שאת מתארת.
בברכה,
דר" אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)