חיסון שפעת-תגובה אלרגית

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת-תגובה אלרגית
    אימא לשניים
    07/11/2012

שלום,
    מעולם לא חיסנתי את ילדיי לשפעת (גילאים 4, 2) וגם אני לא התחסנתי.
    בעלי ממש נגד.
    השנה אני מעוניינת לחסן אותם אבל בגן שלהם יש ילד בן שנתיים שקיבל חיסון בעבר אבל הפעם פיתח תגובה אלרגית ולאחר החיסון (באותו הזמן) קיבל חמצן ואיזשהיא תרופה לחזירו לאיזון.
    למה זה קורה והאם זה יכול לקרות?
    בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת-תגובה אלרגית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת-תגובה אלרגית - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/11/2012

זה קורה כי כל חומר הנכנס לגוף (כולל אוכל, ריחות) יכול לעשות תגובה אלרגית. למעשה זה נדיר. אנחנו לא מקבלים החלטה בבריאות שלנו כי חברנו עשה ויצא לו טוב או כי חברנו עשה ויצא לו רע (זה שייך אולי כשקונים רכב או כשבוחרים בית ספר לילדים שלנו) אלא מסתכלים על העיקרון ועל מכלול הנסיון. שפעת היא יכולה להיות מחלה קשה מאוד עם לפעמים נזק בלתי הפיך. רוב המכריע של המתחסנים לא עוברים תופעות לוואי קשות מהחיסון וגם אלה שכן מדובר במשהו הפיך. אני מכיר אישי עשרות ילדים שלא התחסנו וחטפו שפעת וחוברו לחמצן ותרופות אחרות, וכמה מהם שנפטרו (בלי בעיות רקע) - אז בגלל זה את תתחסני - לא בהכרח כפי שרואים מהרבה אנשי צוות הרפואי שלא רוצים להתחסן (או שמעשנים וכו'). צריכים לנטרל את הקטע של מה שקרה לחבר ולהחליט -- האם אנחנו מכירים בסכנה של מחלות זיהומיות ולוקחים צעדים למנוע אותם כמה שאפשר או שנותנים לטבע לעשות את שלו. ההיכרות שלי המקצועית עם מחלות זיהומיות וסיבוכיהם וחיסונים אומרת לי שמניעה היא המפתח לחברה יותר בריאה, אבל כל אחת יחליט כפי המצפון שלו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו