זיכרון חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• זיכרון חיסונים
    אנונימי
    24/11/2012

רציתי לשאול למה חלק מהחיסונים מחזיקים רק למשך זמן מוגבל? ומה אפשר לעשות על מנת לזרז / לעכב את היום בו החיסון כבר לא יהיה בתוקף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/11/2012

חיסונים זה נושא מורכב בין המתחסן ומערכת החיסון שלו, החידק או וירוס ודרכי התרבות\מנגנוני פעילות בתוך הגוף, והסוג של החיסון. בקיצור, לפעמים הגוף צריך "להתאמן" בחשיפה למחולל כדי שהתגובה שלו תהיה מספיק חזקה כשהגוף נתקל במחולל בפועל. אין דרך לדעת איך זה יהיה בבן אדם פרטי - לכן באופן סטיסטי נותנים מספיק מנות שרוב האוכלוסיה ייצרו נוגדנים ברמה מספיק טובה. לגבי חיסונים אחרים, התגובה דועכת עם הזמן ויש צורך ל"הזכיר" לגוף איך להגיב בצורה יעילה. אין דרך לזרז, לעכב, או לדעת בדיוק מתי חיסונים ימשיכו לפעול.

עם זאת, אורח חיים בריא כולל תזונה נכונה, מניעה מעישון והשמנה, והתעמלות סדירה משפרות את התפקוד של מערכת החיסון ואורח חיים פחות בריא משפיע לרעה. זה נבדק ברמה המעבדתית של תפקוד תאים של מערכת החיסון וגם בתוך אוכלוסיות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נדב כהן
    25/11/2012

אני אהיה יותר ברור - אני די מצטער על כל החיסונים שעשיתי ואני רוצה לדעת אם יש דרך לגרום למערכת החיסונית שלי "לשכוח" אותם יותר מהר, או "להתנקות" מהם.
    הבנתי שתרומות דם יכולה לגרום לתהליך להאיץ, כמובן שזה בגדר שמועה, עד שרופא כלשהו יאשר לי את זה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו