מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסוניםאמא25/11/2012
שלום,
בתי עוד שבוע בת 5 חודשים. היתה אמורה לקבל לפני שבוע את המנה השניה של מחומשת, אך עקב מחלת חום החיסון נדחה לעוד שבוע. את חיסוני הרוטה (רוטטק) והפרבנר אני נותנת בנפרד מהמחומשת. היא קיבלה את המנה הראשונה שלהם ב27/9 (12+2 שבועות). יש לי מספר שאלות:
1. אם רק בעוד שבוע אעשה את המחומשת ואחרי שבועיים בערך אעשה את רוטה ופרבנר זה ייצא שאת המנה השניה של רוטה היא תקבל בסביבות גיל 25 שבועות. האם זה בסדר? עד איזה גיל מותר לקבל את המנה השניה? האם פער של 13 שבועות בין המנה הראשונה לשניה הוא תקין?
2. היא עדיין מאוד מצוננת. האם אפשר לחסן במצב כזה או עדיף לדחות שוב(לגבי כל החיסונים)?
3. אם מפצלים בין החיסונים האם יש זמן מינימלי ביניהם או אפשר למשל הפרדה רק של שבוע?
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/20121. זה בסדר כל עוד שהמנה ראשונה היא לפני 15 שבועות, המנה השלישית לפני גיל 8 חודשים, ולפחות 6 שבועות בין מנות.
2. מותר לחסן בזמן שמצוננים.
3. בד"כ אני לא ממליץ על פיצול. ברוב המקרים אפשר לחסן מיד אחרי חיסונים אחרים. בין חיסונים חי מוחלש צריך להמתין 28 ימים לפני קבלת עוד מנה של חיסון חי מוחלש. לפני גיל שנה זה לא רלבנטי כי כל החיסונים הם מומתים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)