מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקת טטנס לתינוקתמאיה30/12/2012
שלום,
ביתי בת ארבעה חודשים, בכל פעם שאני קוצצת לה ציפורניים אני בטעות חותכת אותה מעט (היא מאוד מתנגדת). לפני 5 שבועות (26/11) קיבלה את החיסון הראשון לטטנוס ואתמול נחתכה שוב וירד לה הרבה דם מהאצבע. הקוצץ היה מחוטא באלכוהול, מיד לאחר הפציעה חטאתי את הפצע בפד אלכוהול ואחרי חצי שעה קילחתי אותה (עם פלסטר על האצבע אך הוא נרטב) ושמתי לב שהמים באמבטיה היו קצת חלודים (צנרת ישנה). רופאת הילדים ואחות טיפת חלב אמרו שיש להמתין לפחות 6 שבועות בין החיסונים וקבענו חיסון לשבוע הבא- 7/1 (בהפרש של 6 שבועות).
האם יש סיבה לדאגה? אין סכנה שחיסון היחיד שקיבלה לא מספיק יעיל? אני מאוד מוטרדת ולחוצה
תודה מראש, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת טטנס לתינוקת - תגובה
ד''ר אריק האס30/12/2012אין סיבה לדאגה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספת בנוגע לחיסון לשפעת
לי05/01/2013תודה על המענה המהיר, רציתי לשאול באותו נושא האם ניתן לחסן בהפרש של 6 שבועות בדיוק לחיסון המחומש (הכולל טטנוס)? הרי שבד"כ מחסנים בהפרש של חודשיים.
בנוסף ברצוני לשאול מס' שאלות בנוגע לחיסון לשפעת והנקה:
1. אני שוקלת להתחסן לשפעת בכדי להגן על ביתי התינוקת למרות חששותי מחיסונים, יש לי ילדה בגן שחולה הרבה והשנה לא חיסנתי אותה, שתינו חוסנו בשנה שעברה. האם החיסון לשפעת החזירים משנה שעברה תקף לשפעת החזירים השנה?
2. האם הנוגדנים מהחיסון עוברים לתינוקת בהנקה מלאה (במטרה להגן עליה)?
3. בהנקה האם ישנה עדיפות לחיסון בזריקה או בתרסיס לאף (שהרי לאף החיסון חי מוחלש)?
4. באופן כללי, בעת חשיפה למחלת בן משפחה, הנוגדנים עוברים לתינוק בהנקה רק במידה והאם חולה בפועל או מספיקה החשיפה למחלה מבלי לפתח תסמינים?
5. הבנתי שההדבקה לשפעת הינה באמצעות העברת רוק ונוזלים ולא באוויר, האם זה נכון?
תודה מראש, לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות נוספת בנוגע לחיסון לשפעת - תגובה
ד''ר אריק האס06/01/2013לי,
אין צורך להקדים החיסון נגד טטנוס.
לגבי שפעת, נדמה לי שיהיה יותר יועיל ללכת לרופא בפועל כי יש לך הרבה שאלות ויתכן מעבר למה שכתבת כאן ויש גבול למה שאפשר לענות דרך האינטרנט. להלן תשובות לשאלותיך.
1. החיסון של השנה מכיל עוד זנים שלא היו שנה שעברה. המונח שפעת חזירים כבר לא רלבנטי כי מדובר בזן שהפך להיות הדומיננטי וגורם לשפעת עונתית. לכן מה שהומלץ לפני 3 שנים הוא לא בהכרח תקף.
2. נוגדנים עוברים בהנקה אבל למי שיכול להתחסן (מעל 6 חודשים) עדיף להתחסן בפועל
3. לאמהות מניקות זריקה יותר בטיחותית כי התרסיס טרם נבדק מספיק באוכלוסיה זו.
4. אמא המתחסנת מעבירה נוגדנים בלי קשר למחלה או סימנים, אבל זה לוקח זמן ולכן יש חשיבות להתחסן בהתחלת העונה. גם אמא שנדבקת באיזשהו שלב תתחיל ליצר נוגדנים - אבל לפני זה התינוק יכול להידבק בעצמו.
5. המחלה שפעת יכולה לעבור משיעול\התעטשות של מי שחולה באותו חדר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)