מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון טטנוסגל14/02/2013
אני בן 17 וחצי, עוד שנה מתגייס
החיסון טטנוס האחרון שקיבלתי היה בכיתה ב', בגיל 7 (עבר יותר מ10 שנים מאז)
את החיסון בכיתה ח' לא עשיתי.
האם חובה עליי להתחסן כבר עכשיו בשביל הטטנוס? או אפשר לחכות שנה עד הגיוס בשביל לקבל את החיסון?
פשוט אני מפחד שעכשיו אני בסכנה להידבק במחלה, וכל שריטה הכי קטנה והכי שטחית מרגישה לי כמו סוף העולם כאילו אני עלול להידבק במחלה.
ובכללי האם המחלה נדירה גם בקרב אנשים שלא חוסנו? או שמי שלא חוסן ונפצע רוב הסיכויים שידבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס15/02/2013גל,
כדאי לך להתחסן עכשיו. יש עוד מחלות חוץ מטטנוס שהחיסון מונע. מה שחשוב שתחזיק פנקס חיסונים כדי שבגיוס יראו שקיבלת לאחרונה.
הסיכון לטטנוס תלוי בכמה גורמים - הסוג של פצע, החומר הפוצע, עומק, לכלוך וכוליה. אין צורך לדאוג משריטות יומיומיות כגון מפלסטיק או עפרון למשל. מי שמעודכן בחיסון לא צריך לחשוש, ומי שלא מעודכן (ב10 שנים אחרונות) צריך לקבל דחף.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)