אפשרות הדבקה במולוסקום

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• אפשרות הדבקה במולוסקום
    אורית
    15/07/2013

שלום רב,
    הוריי מארחים קרובי משפחה עם שני ילדים קטנים שחולים במולוסקום. אני מאוד חוששת שבני יידבק בוירוס, ולכן הוא לא יגיע לבית הוריי בתקופה שהם שם. שאלותי הן-

האם הוריי יכולים "לשאת" על גופם או בגדיהם את הנגיף (למשל יחבקו את הילדים הקטנים בבית ואח"כ ייפגשו עם בני ויחבקו אותו)? האם הוירוס עלול להישאר על בגדיהם/עורם? אם כן - לכמה זמן?

שאלה נוספת - אם הילדים הנגועים יושבים בכסא באוטו, האם בני יכול להידבק אם יישב לאחר מכן באותו כסא? אם כן, שוב - כמה זמן אחרי הישיבה של הילדים האיזור יהיה "בטוח"?

כמה זמן הוירוס הזה יכול לחיות מחוץ לגוף של החולים בו?

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפשרות הדבקה במולוסקום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשרות הדבקה במולוסקום - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/07/2013

נורית,

תודה על השאלה. מולוסקום נגרם ע"י וירוס שמסוגל לשרוד מחוץ לגוף על מגבות וכדומה. כמה זמן זה משתנה כך שאי אפשר להגיד באופן ספציפי, כנראה כמה שעות, לא ימים. בקשר לישיבה באוטו זה לא נשמע חשש סביר כך שלא הייתי משנה תוכניות בגלל חשש שמישהו עם מולוסקום ישב באותו מושב.

בגדול לא נראה לי שכדאי לדאוג להעברה דרך חפצים מעבר להיגיינה שגרתית. כמובן כשיש מגע ישיר עם בן אדם שנגוע האפשרות להידבקות היא יותר גבוה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו