מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו מנגיף חיאמא05/08/2013
שלום דוקטור,
אשמח לדעת האם נכונה האמירה כי ילד שקיבל כבר כמה מנות של חיסון פוליו מומת (בן 2.4 ומחוסן לגילו) אכן מוגן לחלוטין מהסיכוי לפתח סיבוכים כמו שיתוק בעקבות חיסון פוליו מוחלש כמו שמתכננים לתת עכשיו? או שבכל זאת קיים סיכוי אבל הוא פשוט קטן יותר בהשוואה לילדים שלא חוסנו?
ושאלה נוספת: יש לי ילדה נוספת בדרך שאמורה בע"ה להיוולד בקרוב מאד. האם לתת את החיסון החי לאחיה לא עלול לסכן אותה - מאחר והוא יוכל להדביק אותה בנגיף המוחלש כשהיא עוד לא קיבלה שום מנת חיסון? או להיפך - דווקא לא לחסן אותו יכול לסכן אותה (כי כמה שאני מבינה ללא החיסון הנוסף הוא עלול להיות נשא ולהדביקה לפני שתקבל את המנה הראשונה של החיסון המומת)?
מקווה שכתבתי ברור ותודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו מנגיף חי - תגובה
ד''ר אריק האס05/08/2013תודה על השאלות, הבנתי אותן מצוין. ילד שחוסן נגד פוליו עם לפחות 3 זריקות נחשב מוגן לפוליו והסיכוי שהוא יחלה הוא נמוך ביותר וקרוב לאפס (אין מאה אחוז בחיים!) הרציונל של המבצע הנוכחי הוא לעצור הפרשה בצואה שיכול להדביק אחרים. הזריקות לא מונעות הפרשה דרך הצואה וילד יכול להדביק אחרים כגון תינוק שלא הספיק להתחסן או מבוגר עם בעיה במערכת החיסון. בעקרון התינוק תקבל נוגדנים סבילים מהאם אבל אלו לא ישארו לנצח ולכן יש צורך לחסן פעיל, בשגרה ב 2, 4 6 חודשים. לאור כל זה, כדאי לילד שלך להתחסן כדי שהוא לא יוכל להעביר את זה בצואה. אין בעיה שהוא יתחסן בזמן שאת בהריון או כשיש תינוקות (כל עוד שהמבצע נמשך).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)