מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו לתינוקותאור10/08/2013
שלום
יש לי תאומים בני שלושה חודשים וחצי. קיבלו מנה ראשונה של חיסון מחומש לפני כחודש.
1. בטיפת חלב נאמר לי ע״י אחות אחת שיש לקבל את המנה השניה לאחר 8 שבועות וע״י אחות אחרת אחרי 6 שבועות. ברצוני לדעת בבקשה כמה זמן יש להמתין בין המנה הראשונה לשניה ובין השניה לשלישית?
2. יש לי גם תאומים בני 4.5 שחוסנו בכל 4 המנות.
עם ההחלטה לחסן את כל הילדים בחיסון החי המוחלש, האם ילד שמחוסן בחיסון זה יכול להדביק בתקופה מסויימת לאחר החיסון, אוכלוסיה לא מחוסנת כגון תינוקות קטנים שקיבלו רק מנה אחת או שתיים של החיסון המחומש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו לתינוקות - תגובה
ד''ר אריק האס11/08/2013אור,
תודה על השאלות.
1. הרווח המומלץ בין חיסוני פוליו הוא 8 שבועות. הרווח המינימאלי הוא 4 שבועות. לא ברור לי מאיפה ה6 שבועות - הגיל המינימאלי הוא 6 שבועות. עד כה אין המלצה להקדים חיסונים לפני הרווח המומלץ (חוץ מנסיעות לחו"ל וכדומה).
2. ילד שמחוסן עם החיסון החי מוחלש מפריש הנגיף המוחלש בצואה לתקופה קצרה וזה יכול לעבור לאחרים. לא הייתי קורא לזה הדבקה כי החיסון לא גורם למחלה. בפועל מי שנחשף לחיסון חי מוחלש דרך צואה של מתחסן אחר גם יהיה מחוסן. מכיוון שאי אפשר לצפות מי ייחשף בצורה כזו, אין להסתמך עליה לכתחילה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)