חיסון פוליו לתינוקות

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון פוליו לתינוקות
    אור
    10/08/2013

שלום
    יש לי תאומים בני שלושה חודשים וחצי. קיבלו מנה ראשונה של חיסון מחומש לפני כחודש.
    1. בטיפת חלב נאמר לי ע״י אחות אחת שיש לקבל את המנה השניה לאחר 8 שבועות וע״י אחות אחרת אחרי 6 שבועות. ברצוני לדעת בבקשה כמה זמן יש להמתין בין המנה הראשונה לשניה ובין השניה לשלישית?
    2. יש לי גם תאומים בני 4.5 שחוסנו בכל 4 המנות.
    עם ההחלטה לחסן את כל הילדים בחיסון החי המוחלש, האם ילד שמחוסן בחיסון זה יכול להדביק בתקופה מסויימת לאחר החיסון, אוכלוסיה לא מחוסנת כגון תינוקות קטנים שקיבלו רק מנה אחת או שתיים של החיסון המחומש?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו לתינוקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון פוליו לתינוקות - תגובה

ד''ר אריק האס
    11/08/2013

אור,

תודה על השאלות.
    1. הרווח המומלץ בין חיסוני פוליו הוא 8 שבועות. הרווח המינימאלי הוא 4 שבועות. לא ברור לי מאיפה ה6 שבועות - הגיל המינימאלי הוא 6 שבועות. עד כה אין המלצה להקדים חיסונים לפני הרווח המומלץ (חוץ מנסיעות לחו"ל וכדומה).

2. ילד שמחוסן עם החיסון החי מוחלש מפריש הנגיף המוחלש בצואה לתקופה קצרה וזה יכול לעבור לאחרים. לא הייתי קורא לזה הדבקה כי החיסון לא גורם למחלה. בפועל מי שנחשף לחיסון חי מוחלש דרך צואה של מתחסן אחר גם יהיה מחוסן. מכיוון שאי אפשר לצפות מי ייחשף בצורה כזו, אין להסתמך עליה לכתחילה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו