מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו לילדה סכרתיתtaufic11/08/2013
שלום
יש לי ילדה יחידה בת שש עולה לכיתה א.
מזה שנתיים חלצה בסוכרת ניעורים וצליאק.הילדה קיבלה את כל החיסונים לפי התוכנית כולל פוליו עד גיל שנה
ברמה כללית הילדה בריאה בדרך כלל. למרות שבבדיקות דם מעקב בשנתיים האחרונים יש רמת neut abs הנעים בין 900-1550 וneut% נעים בין 29.5%-37.4%
האחרון בוצע לפני שמונה חודשים ועמד על neutabs 1300 ו neut% על 37%
יש לי שלוש שאלות ענייניות וישובות ואודה על תשובה מדויקת ככל האפשר
1. האם ליחד סכרתי רגישות יותר מילדים אחרים לחיסון מוחלש.
2. האם במקרה כזה של מערכת חיסונית בגבול התחתון יש סכנה והאם נדרש בדיקה חוזרת לספירת דם לפני החיסון
3. למה להחדיר נגיף 100% חשיפה מול תסריט הכי גרוע שתידבק מנגיף ממישהו אם יש לה חיסון הרי הגוף יתמודד עם הנגיף זהה בשני המקרים.מה היתרון
אנחנו גרים בבאר שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו לילדה סכרתית - תגובה
ד''ר אריק האס11/08/20131. הילדה לא נחשבת רגישה יותר ויכולה להתחסן.
2. הפורום לא מיועד לשאלות רפואיות ספציפיות כי אי אפשר לעבוד ככה דרך האינטרנט. תיגש לרופא מטפל\אנדוגקרינולוג שמכיר אותה ותשאלו כל השאלות לגבי צורך לבדיקות נוספות וכו'.
3. החיסון חי מוחלש הוא בטוח ולכן אני לא מחשיב את זה 100% חשיפה. מדובר בתופעות לוואי חמורות 1 מתוך מיליון ואפילו פחות כך שלא מדובר בסכנה ממשית (פחות מסיכוי לתאונה קטלנית ברכב, למשל). מבחינת הפרט, הזריקה מקנה חסינות טובה. חלק חשוב מהנושא של חיסונים הוא להסתכל על האוכלוסייה. אפילו אם הכיסוי חיסוני שלנו הוא גבוה כפי ההערכות, עדיין מדובר בעשרות ואפילו מאות של אנשים שלא התחסנו או לא יכולים להתחסן מסיבות רפואיות, גיל צעיר, וכו'. לכן, יש חשיבות בזה שנחסן ברמת האוכלוסייה כדי שאנשים כאלה לא יידבקו. זה אפשרי רק ע"י החיסון החי מוחלש שמקצר הפרשה מהמעיים. כל אחד יש לו את הזכות להגיד "אני עשיתי את שלי למשפחה שלי" אבל יש חשיבות כחברה למנוע מה שאפשר. יש 3 מדינות בעולם שפוליו מסתובב חופשי במקרים חדשים של שיתוק - אסור לנו לאפשר לישראל להיות הרביעית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון פוליו לילדה סכרתית - תגובה
ד''ר אריק האס11/08/20131. הילדה לא נחשבת רגישה יותר ויכולה להתחסן.
2. הפורום לא מיועד לשאלות רפואיות ספציפיות כי אי אפשר לעבוד ככה דרך האינטרנט. תיגש לרופא מטפל\אנדוגקרינולוג שמכיר אותה ותשאלו כל השאלות לגבי צורך לבדיקות נוספות וכו'.
3. החיסון חי מוחלש הוא בטוח ולכן אני לא מחשיב את זה 100% חשיפה. מדובר בתופעות לוואי חמורות 1 מתוך מיליון ואפילו פחות כך שלא מדובר בסכנה ממשית (פחות מסיכוי לתאונה קטלנית ברכב, למשל). מבחינת הפרט, הזריקה מקנה חסינות טובה. חלק חשוב מהנושא של חיסונים הוא להסתכל על האוכלוסייה. אפילו אם הכיסוי חיסוני שלנו הוא גבוה כפי ההערכות, עדיין מדובר בעשרות ואפילו מאות של אנשים שלא התחסנו או לא יכולים להתחסן מסיבות רפואיות, גיל צעיר, וכו'. לכן, יש חשיבות בזה שנחסן ברמת האוכלוסייה כדי שאנשים כאלה לא יידבקו. זה אפשרי רק ע"י החיסון החי מוחלש שמקצר הפרשה מהמעיים. כל אחד יש לו את הזכות להגיד "אני עשיתי את שלי למשפחה שלי" אבל יש חשיבות כחברה למנוע מה שאפשר. יש 3 מדינות בעולם שפוליו מסתובב חופשי במקרים חדשים של שיתוק - אסור לנו לאפשר לישראל להיות הרביעית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)