מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דואגת בטירוף פוליונטלי19/08/2013
שלום רב לך
אני ממש בלחץ אני גרה בדרום ואני אמורה לתת לבתי כמעט בת 3 חיסון.
בתי נולדה ב- 10/11/2010 היא כמעט בת 3.
את המחומש הראשון קיבלה בתאריך 20/1/2011 .
את החיסון השני קיבלה בתאריך 2/7/2013 כלומר אחריי שנתיים וחצי בגלל הפחדים שלי כי ילדה מאוד חולנית כל הזמן הייתה חולה מהגן וגם נדבקה מהילד השני
וכעת אני אמורה לתת לה מנה שלישית ב-20/8/2013
:
1)האם יש לה בכלל הגנה חיסונית/ זיכרון חיסוני? האם הגוף זוכר את המנה הראשונה שקיבלה לפניי מעל שנתיים פלוס ? האם זה באמת נחשב 2 מנות או שזוהי רק מנת חיסון אחת כי עבר זמן כה רב בין חיסון אחד לשני?
2) האם 2 מנות חיסון בהפרש זמן שנתתי לה מספקות לה הגנה מספקת כנגד המחלה או כנגד החיסון דרך הפה במידה ובאה במגע עם הפרשות של ילד שחוסן דרך הפה? כי אמרו לי בטיפת חלב ש-2 מנות חיסון לא מגינות עליה. האם זה נכון?
3)אם איננה מוגנת אזי אסור לי לקחת אותה לגן כדי שלא תדבק מילדים שקיבלו חיסון חי מוחלש, נכון?
4)האם זה לא מסוכן שלא נתתי לה מעל שנתיים וחצי אף חיסון ופתאום אני מתקיפה אותה בחיסון אחרי חיסון?
5)האם יש טעם לתת שוב מחומשת-האם היא לא גדולה מידי למחלות של המחומשת? כי קראתי שהמופילוס זה בגיל קטן יותר, גם שעלת, דיפטריה אין יותר, טטנוס אפשר לתת כשנפצעים ונשאר פוליו שהוא הכי מסוכן, האם זה נכון או סתם כותבים באינטרנט?
6)למה צריך לחכות 8 שבועות בין מחומשת למחומשת? מה ההגיון מאחורי זה?
7) אם ילדי בן ה-5 קיבל 4 מנות פוליו מומת הוא מוגן מהחיסון החי מוחלש במידה ויבוא במגע עם ילדים שקיבלו את החיסון החי ומפרישים אותו בגן?
תסלח לי על עומס השאלות , אני ממש דואגת וחרדה אך אני מפחדת מכל העניין של החיסונים דרך הפה... הילדים שלי חולניים מאוד
אודה לך מאוד אם תתייחס לשאלותיי ותצליח ולו במעט להרגיע אותי
בכבוד רב
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דואגת בטירוף פוליו - תגובה
ד''ר אריק האס19/08/2013הגבתי לך במייל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)