חיסון חזרת ואבעבועות בגיל מבוגר

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון חזרת ואבעבועות בגיל מבוגר
    אלי
    17/04/2014

שלום רב,
    אני בן 32. לאחרונה חבר טוב שלי, בן גילי, חלה בחזרת. הרופאים אמרו לו שכיום המחלה די נדירה, בייחוד בגילאים מבוגרים וזאת לאור שגרת החיסונים, אבל בכל זאת העובדה היא שהוא אכן נדבק איכשהו וחלה במחלה.

אני אף פעם לא חליתי בחזרת ולמיטב ידיעתי בתקופת ילדותי גם לא חוסנתי מכיוון שבעבר לא היו מחסנים נגד חזרת אלא מי שהיה מחוסן היה מי שחלה במחלה בפועל.
    בנוסף, אף פעם לא חליתי באבעבועות רוח וגם למיטב ידיעתי אף פעם לא חוסנתי כנגד המחלה מכיוון שבעבר לא היו מחסנים נגד אבעבועות אלא מי שהפך מחוסן הוא מי שחלה במחלה בפועל.

אני יודע שאם נדבקים בחזרת ו או אבעבועות רוח בגיל מבוגר אזי מדובר במחלה די קשה שההחלמה ממנה די ממושכת ואף לעניין חזרת, עלולה לפגוע בפוריות.

הבנתי שיש כיום חיסון "מרובע" כנגד חצבת חזרת אדמת ואבעבועות.

בשביל למנוע מצב של הידבקות בחזרת או אבעבועות בעתיד (למרות שהסיכויים מאוד נמוכים) כמו שחבר שלי נדבק, רציתי לדעת האם ניתן לחסן בגילי נגד חזרת ואבעבועות? האם זה סביר לדעתך? וכיצד ניתן לעשות זאת בדרך המהירה והפשוטה ביותר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אריק האס
    17/04/2014

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו