בתרסיס או בזריקה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• בתרסיס או בזריקה?
    אני
    02/11/2014

שלום. יש לי כמה שאלות ואודה לך על כל התשובות:
    יש לי שני ילדים, ב"ה. בן 5.5 ובת חודשיים. המליצו לי לחסן את הגדול (בן5.5) השנה כנגד שפעת, אף שהוא לא קיבל חיסון של שפעת בשנה שעברה ועבר את החורף בשלום. מדוע כדאי לי לחסנו בכל זאת? כמה מנות חיסון הוא אמור לקבל אם הוא לא חוסן בשנה שעברה ומתחסן השנה בתרסיס?
    ולמה מקבלים חיסון כנגד שפעת בכל שנה מחדש???

כמו-כן, רציתי לדעת מהו החיסון היעיל ביותר- בתרסיס או בזריקה? הבנתי שהיעילות של חיסון בתרסיס לאף יותר יעיל - מדוע? והאם ישנן תופעות לוואי לחיסון בתרסיס?
    המליצו לי גם להתחסן מאחר ואני מניקה - האם החיסון יגיע גם לביתי בהנקה? ומהו החיסון המומלץ לי- בתרסיס או בזריקה?
    בתודה מראש על כל תשובותיך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתרסיס או בזריקה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתרסיס או בזריקה? - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/11/2014

תודה על השאלות.

1. אנחנו מתחסנים כדי למנוע מחלות וסיבוכיהם. זה לא אומר שאם לא נתחסן, בהכרח יהיו מחלות. למשל, אנחנו חוגרים עם חגורה בזמן נסיעה ברכב. העובדה שלא חגרתי שנה שעברה ולא קרה כלום לא משנה את העובדה שצריכים לחגור בכל נסיעה. רוב האנשים שחולים עם שפעת לא ימותו ולא יסתבכו - יבריאו וימשיכו לחיות. אבל עלינו לנסות למנוע התפשטות המחלה גם לאלה שהם בסיכון מיוחד כמו ילדים מתחת לחצי שנה ואנשים עם דיכוי במערכת החיסון - אם כל האוכלוסיה היתה מתחסנת, האנשים האלה לא היו נדבקים. בהיבט קצר יותר, יש לכם תינוקת שהיא נחשב קבוצת סיכון עקב גילה הרך ולא יכולה להתחסן - אז גם לתועלת המשפחה הקרובה שלך יש סיבה להתחסן. מה שעשיתם חורף שעבר לא צריך להשפיע על ההחלטה השנה.

2. אם זה פעם ראשונה שהוא מתחסן נגד שפעת, צריך שתי מנות של תרסיס.

3. במקרים שהשוו בין מומת (זריקה) וחי-מוחלש (תרסיס), התרסיס נמצא יותר בילדים. זה לא אומר שהחיסון המומת לא יעיל - שניהם יעילים. החיסון החי מוחלש מתרבה בתוך הגוף ונותן לגוף להתחסן בצורה יותר "טבעית" דרך הפרשות ומערכת חיסון הנשימתית שעובר בהמשך להגנה גם דרך דם. המומת עוקף את המערכת הנשימתית, ויש יתרונות בזה, אבל כנראה יש מנגנונות נוספים בדרך הנשימתי שנותן הגנה יותר טובה. מצד שני, החיסון המומת מכיל רק חלקים מהוירוס ולכן יותר בטיחותי לתת לאנשים כשיש חשש שהמערכת החיסון שלהם לא יתגבר על וירוס חי אף על פי שהוא מוחלש.

4. מקבלים חיסון כל שנה כי החסינות נגד שפעת דועכת עם הזמן. עובדים על גרסה משופרת שיהיה תקף ליותר זמן. בנוסף הנגיף עצמו עובר מוטציות בצורה שהגוף המחוסן לא מכיר אותו כמו פעם.

5. אין תופעות לוואי משמעותיות לתרסיס. לפעמים יש נזלת, כאבי גרון, או דימום מהאף בצורות קלות.

6. מותר לקבל בזמן הנקה. בגיל שלך אין עדיפות למומת או מוחלש. הנוגדנים שהגוף שלך מפתחת לחיסון (מכל סוגי החיסון) עוברים לתינוקת כל הזמן שאת מניקה, אבל אחרי גיל חצי שנה עדיין יהיה צורך לחסן אותה בצורה פעילה (זריקה) אם עדיין נמצאים בעונת השפעת - אם לא אז שנה הבאה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו