חיסון פוליו חי מוחלש

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון פוליו חי מוחלש
    ורד
    19/01/2015

שלום, בני בן השנה וחצי קיבל עד היום את חיסון הפוליו המומת במסגרת החיסון המחומש. היום בפעם הראשונה הוא קיבל גם את החיסון החי מוחלש בטיפות. נאמר לי בטיפת חלב כי עליו לקבל מנה נוספת. שאלותיי:
    1. מדוע לקבל פעמיים (סה"כ 4 טיפות) אם כל הילדים קיבלו רק פעם אחת (2 טיפות)?
    2. מה הזמן הנדרש בין המנה הראשונה (שקיבל היום) למנה השנייה?
    3. אני בהריון שבוע 17 האם קיים סיכון לי או לעובר? (מאחר וחי מוחלש מופרש בצואה של הילד)?
    תודה רבה על המענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו חי מוחלש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/01/2015

ורד,

תודה על השאלות. טוב שהילד קיבל מנה אחת - אני עדיין מנסה לברר אם צריך לקבל עוד מנה כפי שנאמר לך. אני אחזור אלייך כשתהיה לי תשובה ואסביר את הסיבה איך שאני מבין אותה.
    המרווח המינימלי בין מנות הוא חודש.
    אין סכנה לאשה הרה שבנה יקבל חיסון חי מוחלש נגד פוליו

בברכה,
    ד"ר אריק האס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

ורד
    20/01/2015

ממתינה להמשך התשובה ושוב תודה על העזרה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/01/2015

לפי תשובה שקיבלתי ממחלקת אפידמיולוגית במשרד הבריאות:

1. יש לקבל עוד מנה לפחות 4 שבועות אחרי המנה הראשונה.
    (עד כאן תשובתם, להלן הבנתי)

2. מה שנעשה ב2013 היתה במסגרת תגובה מהירה להחדרת הנגיף פוליו למדינתנו מה שלא היה תקופה ארוכה - המטרה היתה לחסן את כל האוכלוסייה שלא קיבלה חיסון פומי בהקדם האפשרי במצב של חירום פוטנציאלי.

3. עכשיו מדברים על ראייה לעתיד - האם הנגיף יוכל לחדור ולהתפשט בעתיד. לצורך זה הוחלט להכניס החיסון הפומי חזרה לשגרת החיסונים. בכל חיסון "חדש" - תמיד חותכים את הגיל המומלץ איפה שהוא - ילדים יותר גדולים קיבלו מנה אחת, לא נבצע עוד מנה לכולם, אבל כן נבקש שתינוקות שנולדו אחרי יוני 2013 לעשות 2 מנות בגילאים 6 ו 18 חודשים, ובמידה שלא קיבלו בגיל 6 חודשים, בהפרש של לפחות 4 שבועות בין שתי המנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו