מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פוליו חי מוחלשורד19/01/2015
שלום, בני בן השנה וחצי קיבל עד היום את חיסון הפוליו המומת במסגרת החיסון המחומש. היום בפעם הראשונה הוא קיבל גם את החיסון החי מוחלש בטיפות. נאמר לי בטיפת חלב כי עליו לקבל מנה נוספת. שאלותיי:
1. מדוע לקבל פעמיים (סה"כ 4 טיפות) אם כל הילדים קיבלו רק פעם אחת (2 טיפות)?
2. מה הזמן הנדרש בין המנה הראשונה (שקיבל היום) למנה השנייה?
3. אני בהריון שבוע 17 האם קיים סיכון לי או לעובר? (מאחר וחי מוחלש מופרש בצואה של הילד)?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה
ד''ר אריק האס19/01/2015ורד,
תודה על השאלות. טוב שהילד קיבל מנה אחת - אני עדיין מנסה לברר אם צריך לקבל עוד מנה כפי שנאמר לך. אני אחזור אלייך כשתהיה לי תשובה ואסביר את הסיבה איך שאני מבין אותה.
המרווח המינימלי בין מנות הוא חודש.
אין סכנה לאשה הרה שבנה יקבל חיסון חי מוחלש נגד פוליו
בברכה,
ד"ר אריק האס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
ורד20/01/2015ממתינה להמשך התשובה ושוב תודה על העזרה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון פוליו חי מוחלש - תגובה
ד''ר אריק האס29/01/2015לפי תשובה שקיבלתי ממחלקת אפידמיולוגית במשרד הבריאות:
1. יש לקבל עוד מנה לפחות 4 שבועות אחרי המנה הראשונה.
(עד כאן תשובתם, להלן הבנתי)
2. מה שנעשה ב2013 היתה במסגרת תגובה מהירה להחדרת הנגיף פוליו למדינתנו מה שלא היה תקופה ארוכה - המטרה היתה לחסן את כל האוכלוסייה שלא קיבלה חיסון פומי בהקדם האפשרי במצב של חירום פוטנציאלי.
3. עכשיו מדברים על ראייה לעתיד - האם הנגיף יוכל לחדור ולהתפשט בעתיד. לצורך זה הוחלט להכניס החיסון הפומי חזרה לשגרת החיסונים. בכל חיסון "חדש" - תמיד חותכים את הגיל המומלץ איפה שהוא - ילדים יותר גדולים קיבלו מנה אחת, לא נבצע עוד מנה לכולם, אבל כן נבקש שתינוקות שנולדו אחרי יוני 2013 לעשות 2 מנות בגילאים 6 ו 18 חודשים, ובמידה שלא קיבלו בגיל 6 חודשים, בהפרש של לפחות 4 שבועות בין שתי המנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)