מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרפס ביילודחגית01/05/2015
שלום,
ילדתי בן לפני 11 ימים. כ4 ימים לאחר הלידה התחיל לי כאב באזור הפות, הלכתי להיבדק לפני מספר ימים והיום קיבלתי תשובה חיובית לhsv1 (דם ותרבית)
הigg הוא חיובי ככה שנראה שזאת התפרצות חוזרת. בדיקות שנלקחו מהתינוק שלשום מעיניים, אף, פה וטוסיק חזרו שליליות. רופא המשפחה טוען שמכיוון וזאת התפרצות חוזרת ומדובר בהרפס סוג 1 ולא 2 הסיכון לתינוק מזערי ולכן אין מה לחשוש, גם אם ההתקף היה פעיל במהלך הלידה (מה שאי אפשר לדעת). האם זה נכון?? אני מאוד מודאגת. אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרפס ביילוד - תגובה
ד''ר אריק האס03/05/2015חגית,
הרפס 1 ו 2 יכולים לגרום מחלה אצל תינוקות. כשיש פצעים פעילים בזמן הלידה יש עדיין סיכון להדבקה, אמנם פחות מזיהום ראשוני אבל לא אפס. עלייך להיות במעקב רופא ילדים בכל שינוי במצבו של התינוק כולל כמובן פצעים או חום, וגם אי-שקט או אפטיות או חוסר תאבון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhsv1 ביילוד
חגית03/05/2015ד"ר,
תודה על התשובה המהירה!
אנחנו אכן עוקבים, מודדים לו חום כל יום ובוחנים מקרוב. עד מתי התקופה הבעייתית מוגדרת? כלומר מאיזה גיל נוכל להירגע ולדעת שהוא לא נדבק?
והאם יש סיכוי שאני יכולה להדביק אותו עכשיו מאזורים אחרים בגוף שלי (פה, ידיים, פטמות ההנקה)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
hsv1 ביילוד - תגובה
ד''ר אריק האס03/05/2015אם תהיה העברה היא בדרך כלל בשלושה שבועות הראשונים. תמיד יש אפשרות שזה יופיע יותר מאוחר (אפילו עד 2-3 חודשים), אבל אני חושב שחודש זה מספיק למעקב צמוד שאת מתארת. אפשרות להידבק עכשיו זה רק ממגע ישיר עם פצעים למשל בפה. אין בעיה להניק כל עוד שאין פצעים הפרטיים בשד עצמו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)