הרפס ביילוד

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הרפס ביילוד
    חגית
    01/05/2015

שלום,

ילדתי בן לפני 11 ימים. כ4 ימים לאחר הלידה התחיל לי כאב באזור הפות, הלכתי להיבדק לפני מספר ימים והיום קיבלתי תשובה חיובית לhsv1 (דם ותרבית)
    הigg הוא חיובי ככה שנראה שזאת התפרצות חוזרת. בדיקות שנלקחו מהתינוק שלשום מעיניים, אף, פה וטוסיק חזרו שליליות. רופא המשפחה טוען שמכיוון וזאת התפרצות חוזרת ומדובר בהרפס סוג 1 ולא 2 הסיכון לתינוק מזערי ולכן אין מה לחשוש, גם אם ההתקף היה פעיל במהלך הלידה (מה שאי אפשר לדעת). האם זה נכון?? אני מאוד מודאגת. אשמח לתשובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס ביילוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס ביילוד - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/05/2015

חגית,

הרפס 1 ו 2 יכולים לגרום מחלה אצל תינוקות. כשיש פצעים פעילים בזמן הלידה יש עדיין סיכון להדבקה, אמנם פחות מזיהום ראשוני אבל לא אפס. עלייך להיות במעקב רופא ילדים בכל שינוי במצבו של התינוק כולל כמובן פצעים או חום, וגם אי-שקט או אפטיות או חוסר תאבון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hsv1 ביילוד

חגית
    03/05/2015

ד"ר,

תודה על התשובה המהירה!
    אנחנו אכן עוקבים, מודדים לו חום כל יום ובוחנים מקרוב. עד מתי התקופה הבעייתית מוגדרת? כלומר מאיזה גיל נוכל להירגע ולדעת שהוא לא נדבק?
    והאם יש סיכוי שאני יכולה להדביק אותו עכשיו מאזורים אחרים בגוף שלי (פה, ידיים, פטמות ההנקה)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• hsv1 ביילוד - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/05/2015

אם תהיה העברה היא בדרך כלל בשלושה שבועות הראשונים. תמיד יש אפשרות שזה יופיע יותר מאוחר (אפילו עד 2-3 חודשים), אבל אני חושב שחודש זה מספיק למעקב צמוד שאת מתארת. אפשרות להידבק עכשיו זה רק ממגע ישיר עם פצעים למשל בפה. אין בעיה להניק כל עוד שאין פצעים הפרטיים בשד עצמו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו