חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    אמא חדשה
    24/06/2015

שלום,
    יש לי בן בגיל 7 וחצי חודשים.
    כשהוא יהיה בן 10 חודשים (ספטמבר) - הוא אמור להתחיל ללכת למשפחתון עם עוד 4 ילדים בני גילו ועד שנה וחצי.
    הבן שלי קיבל את כל החיסונים (למעט פוליו מוחלש).
    אני מנסה להבין האם יש חשש מלשלוח אותו לגן עם ילדים שלא חוסנו (יתכן ויש ביניהם כאלה) ועם ילדים שיש להם בבית אחים גדולים שלא חוסנו (אנחנו נמצאים באיזור שבו הרבה מתנגדים לחיסונים ואני לא יודעת אם יש בכלל סיבה לדאגה או לא).
    אשמח לקבל מידע בנושא.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/06/2015

שלום,

ילדים שנכנסים למסגרת (גן\משפחתון\מטפלת) בה נמצאים ילדים אחרים הם עלולים להידבק במחלות זיהומיות. הממוצע הוא פעם בחודש, אבל יש שונות לשני הכיוונים. זו המציאות. חלק מהמחלות הן ניתנות למניעה על ידי חיסון, אבל להרבה מחלות אחרות לא קיים חיסון. לכן, חשוב לכל תינוק שנכנס למסגרת להיות מחוסן לפי גילו כולל חיסון נגד שפעת עונתית כל שנה לקראת החורף. יש גנים ומשפחתונים שמבקשים אישור שילד מחוסן לגילו, אבל במדינת ישראל אין אפשרות שלא לקבל ילדים לגן גם אם הם לא מחוסנים. אחת העובדות הכואבות היא שכשיש ילדים לא מחוסנים במסגרת, גם הילדים שכן התחסנו עלולים להידבק בשיעורים יותר גבוהים מאשר ילדים שבגנים שכולם מחוסנים. זאת אומרת שחיסונים עובדים יותר טוב כשהכיסוי החיסוני באוכלוסייה גבוהה מעבר להגנה על הילד הפרטי.

מעבר לחיסונים, מאוד חשוב להקפיד על הגיינה של ידיים. בנוסף, חשוב לא לשלוח ילדים חולים לגן. אפשר לבקש מהגננת שהיא תערוך פגישה עם ההורים והצוות בקשר לנהלים של הגן לגבי ילדים חולים ומחלות זיהומיות בילדים בכללי. אני (בדרום) השתתפתי בפגישות כאלה בעבר וזה נותן אווירה חופשית להעלות חששות ובקשות וכל מיני דברים אחרים, אז אולי הגן יכול להזמין רופא או אחות להשתתף. זה אולי פחות מתאים למשפחתון אבל מכיון שאין הרבה ילדים הגננת תוכל להעביר העקרונות שלה בצורה ברורה יותר.

ההחלטה להכניס ילד למסגרת ובאיזה גיל היא מורכבת וחשיפה למחלות זיהומיות היא רק פן אחד של הסיפור, ובדרך כלל, לא השיקול הקובע.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אמא חדשה
    25/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו