קוואסאקי

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• קוואסאקי
    ויקי
    31/08/2015

שלום רב

בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין.
    הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו),יש לי 2 שאלות:
    1) מתי ניתן לעשות לו את החיסון של השפעת מומת (הבנתי שאבעבועות אפשר לעשות רק עוד שנה)
    2) לאור זה שעוד לא התחסן ונוטל אספירין, האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוואסאקי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוואסאקי - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/09/2015

ויקי,

תודה על השאלות:
    רק הערה אחת - המקרה מדגים היטב את החשיבות בלקבל חיסונים כמה שיותר מוקדם (מהגיל המומלץ). הסיבה שאנחנו כל כך מקפידים על הלוח, הוא לא לעשות V ברשומון, אלא כי לפעמים מדובר במרוץ נגד הזמן. הרבה אנשים משתמשים ב"לוח חיסונים אלטרנטיבי" או מתי שיוצא לכם והמקרה שלכם מראה שלא תמיד יש לנו את כל הזמן בעולם לעשות את הדברים שאנחנו רוצים.

1. כל התרכיבים המומתים (כולל שפעת) - ניתן לקבל בלי רווח זמן מהIVIG, כלומר מידי. במקרה של הבן שלך, הוא צריך להיות "הראשון בתור" לחיסון שפעת כשהחיסונים יוצאים בסביבות אוקטובר בגלל האספירין ומכיוון שהוא יצטרך לשתי מנות חיסון עקב הגיל.

2. ההחלטה להכניס למסגרת הוא רב-מימדי (מחלות זיהומיות, עלות, התפתחות, חברה וכו') ולכן אני לא רואה שזה המלצה רפואית טהורה, בוודאי לא כזו שאני אזרוק סתם באינטרנט. תשבי עם רופא המטפל והוא יעזור לך להבין מה התועלת והסיכון של כל האופציות, ואז אתם כמשפחה תחליטו מה מתאים.

3. רווח זמן לתרכיב חי-מוחלש אחרי קבלת IVIG לKAWASAKI - היא 11 חודשים. תרשום ביומן ותעשו MMRV בהזדמנות הראשונה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו