מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוואסאקיויקי31/08/2015
שלום רב
בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין.
הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו),יש לי 2 שאלות:
1) מתי ניתן לעשות לו את החיסון של השפעת מומת (הבנתי שאבעבועות אפשר לעשות רק עוד שנה)
2) לאור זה שעוד לא התחסן ונוטל אספירין, האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוואסאקי - תגובה
ד''ר אריק האס01/09/2015ויקי,
תודה על השאלות:
רק הערה אחת - המקרה מדגים היטב את החשיבות בלקבל חיסונים כמה שיותר מוקדם (מהגיל המומלץ). הסיבה שאנחנו כל כך מקפידים על הלוח, הוא לא לעשות V ברשומון, אלא כי לפעמים מדובר במרוץ נגד הזמן. הרבה אנשים משתמשים ב"לוח חיסונים אלטרנטיבי" או מתי שיוצא לכם והמקרה שלכם מראה שלא תמיד יש לנו את כל הזמן בעולם לעשות את הדברים שאנחנו רוצים.
1. כל התרכיבים המומתים (כולל שפעת) - ניתן לקבל בלי רווח זמן מהIVIG, כלומר מידי. במקרה של הבן שלך, הוא צריך להיות "הראשון בתור" לחיסון שפעת כשהחיסונים יוצאים בסביבות אוקטובר בגלל האספירין ומכיוון שהוא יצטרך לשתי מנות חיסון עקב הגיל.
2. ההחלטה להכניס למסגרת הוא רב-מימדי (מחלות זיהומיות, עלות, התפתחות, חברה וכו') ולכן אני לא רואה שזה המלצה רפואית טהורה, בוודאי לא כזו שאני אזרוק סתם באינטרנט. תשבי עם רופא המטפל והוא יעזור לך להבין מה התועלת והסיכון של כל האופציות, ואז אתם כמשפחה תחליטו מה מתאים.
3. רווח זמן לתרכיב חי-מוחלש אחרי קבלת IVIG לKAWASAKI - היא 11 חודשים. תרשום ביומן ותעשו MMRV בהזדמנות הראשונה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)