מינון נמוך של אנטיביוטיקה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מינון נמוך של אנטיביוטיקה
    מרי
    10/11/2015

שלום רב. הילדה שלי בת שנה וחצי הייתה מאושפזת עם אוסטיאומיליטיס שבוע בבית חולים וקיבלה אנטיביוטיקה דרך וריד. השתחררה עם המלצות להמשך טיפול אנטיביוטי במשך 3 שבועות נוספים. בדיעבר התגלה כי נתנו מינון נמוך יותר לאורך כל התקופה. כלומר במקום 6 מ"ל*3 קיבלה 3 מ"ל*3. מה השלכות של הטעות? האם הזיהום לא עבר? האם חיידקים פיתחו עמידות ונוצרו מוטציות למינהם? איך אוכל לדעת שילדה הבריאה וחיידק עזב את הגוף שלה? אני פשוט לא רוצה שהאוסטיאומיליטס יהפוך לכרוני או משהו כזה. האם תוכלו לעזור לי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון נמוך של אנטיביוטיקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/11/2015

מרי שלום ותודה על השאלה.

אין אפשרות לענות על שאלתך באופן ספציפי ואת צריכה להיות במעקב של הרופא ילדים של ביתך ואולי של מומחים אחרים לפי החלטה של רופא. OSTEOMYELITIS הוא יכול להיות זיהום קשה, ויש צורך לקבל אנטיביוטיקה לתקופה יחסית ארוכה (בין 4-6 שבועות) כדי להיות בטוחים שלא נשארו חיידקים באזור העצם שיכולים לחזור. בנוסף אם מדובר באבצ'ס, כלומר זיהום סגור, בדרך כלל רק פתרון כירורגי (ניקוז וכדומה) יטפל כמו שצריך.

יודעים שניתן להפסיק טיפול כאשר:

1. עברו לפחות 3 שבועות טיפול הולם (כולל מינון)
    2. מדדי דלקת (שקיעה או CRP) חזרו לנורמה
    3. תפקוד מלא של העצם המעורב.

בהעדר של כל אחד מסימנים אלה , נדרש בירור לסיבוך או שאריות של זיהום שמחייב המשך טיפול.
    מינונים נמוכים מדי יכולים לגרום להחלמה חלקית אבל לא בהכרח. מינון לא נכון גם הם יכולים לגרום לעמידות אבל לא בכל מקרה. לכן החשיבות להיות במעקב אצל רופא ילדים עם ניסיון בטיפול בדלקת עצמות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו