חיסונים והקרנות

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים והקרנות
    נטלי
    27/03/2016

שלום רב לך
    ברשותך יש לי הרבה שאלות אודה ואעריך מאוד אם תוכל לענות לי:
    1.הבת שלי בת 5 שנים קיבלה רק 2 מנות צהבת B ...האם יש טעם לתת מנה שלישית כדי לסיים את הסדרה? האם זה קונטראינדיקציה לתת חיסון הפטיטיס כשיש תפקודי כבד בגבול העליון- GOT 34 U/L?
    2. כל הנכדים במשפחתי חוסנו במחומשת I.M 4 מנות ולא קיבלו פוליו בנוסף דרך הפה. חברה שלי חיסנה את הבן שלה במחומשת + פוליו דרך הפה ובאותו היום היינו אצלה אני והבן שלי והיא נתנה לי להחזיק את התינוק למשך רבע שעה אחרי שסיימה להחליפ לו יציאה בטיטול...מה הסיכוי שהבן שלי יידבק בפוליו מהתינוק שלה?
    3.האם מי שחוסן במנות מומתות יכול להידבק בפוליו שמופרש מצואה של תינוק שקיבל חיסון דרך הפה?
    4. הבן שלי נמצא עם האח של התינוק פעמיים בשבוע בחוגים..האם יש סיכוי שהילד נדבק מאח שלו ויכול להדביק את הבן שלי פוליו?
    5.אבא שלי סיים לפני חודשיים הקרנות עקב סרטן- ואני ואחותי רוצות לתת לילדים שלנו MMRV - הבנתי שאסור להתקרב לחולה עקב החיסון הזה שהוא חי מוחלש...כמה זמן מסיום ההקרנות אפשר שאבא שלי יתקרב לילדים אם נחליט לתת את החיסון MMRV עכשיו?
    האם הבן שלי שבא במגע עם האח של התינוק יכול להידבק מהאח בפוליו ואז לסכן את אבא שלי?

סליחה על העומס
    פשוט בלחץ
    בכבוד רב
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים והקרנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים והקרנות - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/03/2016

נטלי,

1. חשוב להשלים את המנה השלישית של צהבת B. אין בעיה לתת עם הבדיקה שציינת למעלה.

2. אם הבן שלך מחוסן עם לפחות מנה אחת של מחומש או IPV - הסיכוי הוא אפס. אם הוא לא חוסן עם אף מנה של הנ"ל, פחות מאחד למיליון.

3. הוא יכול להפריש את הנגיף או את החיסון החי ממעיו. הוא לא יכול להיות חולה.

4. שוב אם הבן מחוסן נגד פוליו עם IPV, הסיכוי הוא אפסי. גם אם הוא לא מחוסן נגד פוליו, מדובר בתופעה נדירה ביותר פחות מ1 למיליון.

5. אין בעיה שאבא שלך יהיה בקרבת הילדים אחרי MMRV לפני ואחרי.

6. אין מקום לחשוש שהילדים ידביקו את הסבא. עם זה, ראוי שלא יחליף לתינוק שקיבל פוליו חי לפחות 6 שבועות אחרי החיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו