שעלת - לחץ נוראי

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• שעלת - לחץ נוראי
    נטלי
    30/05/2016

שלום רב לך
    לאחיינית שלי בת שנה וחצי חשד ממשי לשעלת למרות שמחוסנת בכל 4 החיסונים. הילדים שלי בני 5 ו-8 מחוסנים בכל חיסוני השעלת ,כל הזמן הזה היו איתה, אכלו מהאוכל שלה, גם אני וכל המשפחה היינו איתה , השתעלה על כולנו...שאלותי: 1. האם הילדים שלי יכולים להידבק ממנה למרות שמחוסנים? 2.האם צריכים לקבל אנטיביוטיקה גם למרות שכרגע לא ניכר עליהם כלום והם בסדר? 3. מתי האנטיביוטיקה משפיעה ? בשלב שעדיין לא חולים? 4. האם יעיל לקחת אנטיביוטיקה אם לא פיתחו כלום ופתאום אחרי שבוע שבועיים יפתחו את המחלה ואז שוב יצטרכו אנטיביוטיקה? 5. אבא שלי חולה שעבר הקרנות האם גם הוא צריך אנטיביוטיקה מניעתית? 6. אמא שלי גם לוקחת תרופות ללב, תירואיד, סטרואידים - האם גם צריכה אנטיביוטיק מניעתית?
    אני בלחץ היסטרי לגבי כולם בבקשה אם תוכל לענות ולכוון אותי אודה לך מאוד
    בכבוד רב נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת - לחץ נוראי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת - לחץ נוראי - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/05/2016

נטלי,

קודם כל אני חושב שחשוב להיות רגוע. ההיסטריה לא עוזרת.

טיפול מונע אנטיביוטי למגעים הדוקים במקרה שעלת מומלץ אך ורק במקרים מאובחנים. כך שאין טעם לטפל במגעים לפני שהאבחנה מקבלת אישור מעבדתי.
    לצורך העניין מגעים הדוקים הם מוגדרים כאנשים עם:
    1. מגע פנים אל פנים עם חולה סימפטומטי (נזלת או שיעול)
    2. שהייה באותו חדר עם חולה לפחות שעה
    3. מגע עם הפרשות כגון נשיקה, שימוש בסכום.

עם זאת הטיפול ניתן על בסיס פרטני. כלומר, רק רופא המטפל בשיחה עם המטופל או הוריו מחליט אם יש חשיפה לחיידק שמצדיק טיפול מונע, לכל בן אדם לפי הסיפור שלו ולא באופן גורף או אוטומטי. כך שייעוץ אינטרנטי הוא לא הדרך.

לגבי שאלותייך:
    1. יכולים להידבק למרות חיסון מלא
    2. ניתן לשקול טיפול מונע - אם הוא רלוונטי זה רק לפני הופעת סימנים, אחרת מדובר בטיפול לא טיפול מונע. המקרה נחשב מדבק לאורך 21 ימים אחרי תחילת השיעול או אחרי 5 ימים של אנטיביוטיקה מתאימה.
    3. האנטיביוטיקה אמורה לבער את החיידק לפני שהיא גורמת לסימנים ולכן אם נותנים חשוב לתת מוקדם ולא מאוחר.
    4. אם יש חשיפה למקרה של שעלת במגע הדוק כמתואר לעיל, נותנים אנטיביוטיקה. זה מוריד השכיחות של מקרים נוספים, אבל לא לאפס. תמיד יכול להיות אותה מחלה או מחלה אחרת בהמשך. זה לא שיקול באם להתחיל או לא להתחיל.
    5. רק במקרה של חשיפה כנ"ל לפי שיקול של רופא המטפל שלו.
    6. כנ"ל.

הכיוון הוא מאוד פשוט. פונים לרופא המטפל (של הילדים, שלך, של ההורים). אומרים לו, "אני חושד שנחשפתי למקרה של שעלת". מסבירים את אופי החשיפה ורמת הוודאות של האבחנה (אישור מעבדתי) והרופא ישקול את הצורך לטיפול מונע - איזה, כמה, משך וכו'. רופאים מכירים את התופעה והם יכולים להתייעץ עם רופאים אחרים אם יש משהו לא ברור.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו