הדבקה עקב קבלת חיסונים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום
 
  • הדבקה עקב קבלת חיסונים
    ענבר
    12/06/2019

    שלום דר
    האם תינוקות שמתחסנים ברוטה ובפוליו מוחלש יכולים להדביק במחלה תינוק לא מחוסן מעצם העובדה שהם קיבלו את הנגיפים באופן יזום במסגרת החיסון ?
    תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרשה של חיסונים חיים מוחלשים בצואה.

    ד''ר אריק האס
    12/06/2019

    ענבר,

    חיסונים נגד פוליו (bOPV) ורוטה הינם חיסונים חי-מוחלשים שמופרשים בצואה של מי שחוסן בהם לימים עד שבועות מעת קבלת החיסון. אם תינוק אחר יבלע את הצואה של תינוק שמפריש, הזן התרכיבי ייכנס לגופו.

    לא נכון לקרוא לזה הדבקה כי הזן התרכיבי אינו גורם למחלה או בעיה אחרת כלשהי.

    בכל אופן, חשוב לשמור על היגיינה כדי למנוע העברה של מחלות זיהומיות אחרות בין אנשים.

    בברכה,

    ד"ר אריק האס

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה !

    ענבר
    12/06/2019

    .

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


