מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פרבנר - האם כדאי בגיל 2,5?יפעת24/06/2008
שלום ד"ר, הבנתי מאחות טיפת חלב שחיסון הפרבנר עכשיו מסובסד ע"י ביטוח כללית של המושלם, ובעקבות כך המרפאה עכשיו ממליצה לחסן. אני חיסנתי עד היום את שני ילדיי בכל חיסוני הסל + אבעבועות רוח, עם הרבה חששות אבל בכל זאת עם הזרם. סה"כ עבר בסדר למעט חום מידי פעם. ילדיי היום בני שנתיים+חודשיים וארבע +10 חודשים. סה"כ ילדים בריאים, בני הגדול קצת יותר רגיש ודי חוטף יותר בקלות מחלות ולוקח לו קצת יותר זמן לצאת ממחלה, הוא גם אלרגי מאוד לחלב (למרות שאני מניחה שאין קשר) ולעומת זאת הקטנה בת השנתיים יותר חזקה, ותלך לגן פעם ראשונה בספטמבר הקרוב. אני לא ממהרת לקפוץ על החיסון הזה ורציתי להתייעץ: 1. הבנתי שזה לא חיסון חדש וניתן בעולם המערבי כבר כמה שנים - אז כמה? האם ניתן לומר שהוא כבר קיים בשוק מספיק שנים וניתן לאוכ' מספיק רחבה כדי להוכיח שהוא אפקטיבי ומצד שני בלי סיבוכים מפחידים? 2. מבינה שיתרון החיסון הוא בעיקר לילדים מתחת לגיל שנתיים. מכיון שעברנו את הגיל, עד כמה זה עדיין חשוב? כאמור הילדה עד כה היתה בבית ועוד מעט תלך לגן ולעומת זאת הבן אוטוטו בן 5. 3. מה הסיבה שמגיל 5 כבר לא ממליצים לחסן? האם קשור בכך שאולי לגוף יש סיכויים טובים יותר להתמודד עם המחלה? 4. האם החיסון יעיל במניעת דלקות אזניים שנגרמות בבריכה? 5. אני בהריון חודש שביעי - הם משנה? האם אני יכולה להידבק כתוצאה מהחיסון שלהם? 6. ילדיי לא נמנים בקב' הסיכון שלהם מומלץ יותר החיסון, למרות שאני יודעת שרופאים נוטים להמליץ על חיסון כשנשאלים על כך וכמובן להשאיר את האחריות להורים, בעיניים של הורה עם הידע שלך ועם הנתונים שסיפרתי לך על ילדיי, מה היית עושה? אודה לך על תגובה מקצועית וכנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר אורלי מגד27/06/2008החיסון בשימוש שגרתי בארה"ב משנת 2000 ללא תופעות לואי משמעותיות.
הוא מומלץ בעיקר עד גיל שנתיים כי זו קבוצת הגיל העיקרית שבה יש תחלואה רבה מחיידק הפנאומוקוק ואח"כ התחלואה בזיהומים פולשניים מהחיידק יורדת משמעותית.
הוא אינו מיועד ואינו יעיל במניעת דלקות אזנים, בטח לא אלה הקשורות לבריכה, אלא מיועד נגד דלקת קרום המוח, דלקת ריאות קשה וכולי.
עד גיל שנתיים ההמלצה היא בהחלט לחסן, בין 2-5 שנים ההמלצה פחות חד משמעית.
אין בעיה בהריון, והחיסון אינו חי לכן לא ניתן להדבק ממנו, את הילד הבא אני בהחלט ממליצה לחסן החל מגיל חדשיים גם בפרבנר, לגבי הילד בן כמעט 5 אין הכרח ובן השנתיים לשיקול דעתך, ההמלצה אינה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)