חיסון שפעת מה דעתך

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון שפעת מה דעתך
    אני
    18/09/2023

היי ד"ר אני בהריון ראשון יקר. נאמר לי שמומל להתחסן לשפעת. יש לציין שעברתי בעבר חיסונים לשפעת ואולם הייתה שנה שהרגשתי לא טוב לאחר החיסון והרגשתי תסמינים דמויי שפעת. עכשיו קראתי שנעשה מחקר בשנת 2010 שבו נשים שחוסנו בשנים 2010-2012 חוו הפלות בעקבות החיסון ולדעת החוקרים ייתכן ויש קשר אך לא ניתן להוכיח אותו כי ייתכן והיו עוד פקטורים שהשפיעו. גם באתר משרד הבריאות רשום שמומלץ לנשים בהריון להתחסן כי הן בקב' סיכון. אני ממש בחרדות ואשמח להבין ממך האם יש סיכון בחיסון? אני מבינה שכל שנה הרכב החיסון משתנה בהתאם לזנים של השפעת בנוסף, איך אני מוודאה מול האחות שאכן מדובר בחיסון מומת ולא בחיסון חי מוחלש? ושאלה נוספת היא מהם התסמינים לאחר החיסון? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת מה דעתך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון נגד שפעת

ד''ר אריק האס
    18/09/2023

שלום רב,

1. אני ממליץ לחסן. מדובר חיסון בטוח שגם הדרך היעילה ביותר למנוע סיבוכים מנגיף השפעת בקרב נשים הרות ועובריהן.
    2. החיסון שניתן בזריקה הוא מומת. החיסון החי-מוחלש ניתן בתרסיס לאף.
    3. רוב המתחסנים הם בלי תסמינים כלשהם אחרי החיסון. יש שידווחו על כאבים ואודם באזור הזריקה, ולפעמים חום. תסמינים אלה, אם יהיו, יעברו תוך כמה ימים.

בברכה,

ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו