תינוק בן 11 וחצי חודשים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 11 וחצי חודשים
    תהילה
    03/03/2024

שלום רב מקווב שתבין את השאלה שלי כי אני בלחץ אטומי.הילד בן 11 חודשים כבר 5 ימים עם חום ממש גבוה הלכנו למיון כי יצאו לו שלפוחיות קטנות בפי הטבעת.
    אמרו לי שם שיש לו כנראה הרפס(לחיים אדומות מאוד)
    רופאת הילדים שלו אמרה לי שזה מוזר מאוד ונתנה לי הפניה למחלות זיהומיות היא רמזה לי שאולי נולד עם הוירוס או נדבק בו חלילה בזמן הלידה.
    ברקע כל הזמן דלקות עיינים ושיפשופים קשים בעיינים/
    גמישות יתר בנורמה והידרוצפלוס חיצוני שנאמר לי שהוא שפיר עד גיל שנתיים (בדיקה ניורולוגית תקינה)
    עכשיו יש לי שאלה כי אני בלחץ אטומי אם חלילה היה נולד לא היה מעלה חום אחרי לידה? או חום בהמשך ?
    זה פעם ראשונה שעלה לו חום.
    אני ממש מבולבלת
    מבקשת הרגעה האם בגיל כזה עוד אפשר לקבל טיפול במידה וכן נדבק בלידה ?
    אגב הבדיקה שלי של הוירוסים בזמן ההריון היה תקין הכל חוץ מcmv בעברי תודה
    עכשיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 וחצי חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים בפי הטבעת

ד''ר אריק האס
    03/03/2024

שלום רב,

1. איני יכול לאבחן את התינוק (או לשלול אבחנה של רופא אחר) לפי אנמנזה בלבד בלי בדיקה גופנית.
    2. יחד עם זאת, אבחנה של HSV מולד שהופיע רק בגיל שנה באזור פי הטבעת אינה סבירה מהסיבות שאת הזכרת ואחרות. בעיקרון התופעה צריכה להופיע תוך 4-6 שבועות מלידה כדי להיחשב כ'מולד'.
    3. גם אם זו האבחנה, זה לא מסביר אף אחד מהתסמינים שאת מתארת, כולם דברים שרואים אצל תינוקות.
    4. אם במיון חשבו שמדובר בהרפס, היה רצוי שיבצעו בדיקה של הנגע ו/או בדיקות דם. אם יש עדיין פצעים, אפשר לבצע את זה על ידי רופא המטפל/הפנייה למיון.
    5. יש לצלם את הנגעים כדי שמומחה אחר יכול להתרשם על מה מדובר אם כבר עברו.
    6. סביר יותר שמדובר בוירוס כגון enterovirus/coxsackievirus
    שגורם לפצעים בפי הטבעת בתופעה הנקראת פה-גפיים, שלפעמים מערבת רק את פי הטבעת, או אולי impetigo, שהוא זיהום חידקי.

בכל אופן, אני לא רואה מקום לדאגה להרפס. גם אם זו האבחנה הסופית, יש טיפול. ובכל מקרה לא סביר שמדובר בזיהום מלידה, אלא משהו נרכש בשבועות האחרונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

תהילה
    03/03/2024

תודה על המענה
    לבנתיים נתנו לו מוקסיפן ומשחה אנטיביוטית האם יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות טיפוליות

ד''ר אריק האס
    03/03/2024

שוב כאמור איני יכול לחוות דעה על שאלות טיפוליות פרטניות. לשאלות נוספות, יש לפנות לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו