מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק בן 11 וחצי חודשיםתהילה03/03/2024
שלום רב מקווב שתבין את השאלה שלי כי אני בלחץ אטומי.הילד בן 11 חודשים כבר 5 ימים עם חום ממש גבוה הלכנו למיון כי יצאו לו שלפוחיות קטנות בפי הטבעת.
אמרו לי שם שיש לו כנראה הרפס(לחיים אדומות מאוד)
רופאת הילדים שלו אמרה לי שזה מוזר מאוד ונתנה לי הפניה למחלות זיהומיות היא רמזה לי שאולי נולד עם הוירוס או נדבק בו חלילה בזמן הלידה.
ברקע כל הזמן דלקות עיינים ושיפשופים קשים בעיינים/
גמישות יתר בנורמה והידרוצפלוס חיצוני שנאמר לי שהוא שפיר עד גיל שנתיים (בדיקה ניורולוגית תקינה)
עכשיו יש לי שאלה כי אני בלחץ אטומי אם חלילה היה נולד לא היה מעלה חום אחרי לידה? או חום בהמשך ?
זה פעם ראשונה שעלה לו חום.
אני ממש מבולבלת
מבקשת הרגעה האם בגיל כזה עוד אפשר לקבל טיפול במידה וכן נדבק בלידה ?
אגב הבדיקה שלי של הוירוסים בזמן ההריון היה תקין הכל חוץ מcmv בעברי תודה
עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים בפי הטבעת
ד''ר אריק האס03/03/2024שלום רב,
1. איני יכול לאבחן את התינוק (או לשלול אבחנה של רופא אחר) לפי אנמנזה בלבד בלי בדיקה גופנית.
2. יחד עם זאת, אבחנה של HSV מולד שהופיע רק בגיל שנה באזור פי הטבעת אינה סבירה מהסיבות שאת הזכרת ואחרות. בעיקרון התופעה צריכה להופיע תוך 4-6 שבועות מלידה כדי להיחשב כ'מולד'.
3. גם אם זו האבחנה, זה לא מסביר אף אחד מהתסמינים שאת מתארת, כולם דברים שרואים אצל תינוקות.
4. אם במיון חשבו שמדובר בהרפס, היה רצוי שיבצעו בדיקה של הנגע ו/או בדיקות דם. אם יש עדיין פצעים, אפשר לבצע את זה על ידי רופא המטפל/הפנייה למיון.
5. יש לצלם את הנגעים כדי שמומחה אחר יכול להתרשם על מה מדובר אם כבר עברו.
6. סביר יותר שמדובר בוירוס כגון enterovirus/coxsackievirus
שגורם לפצעים בפי הטבעת בתופעה הנקראת פה-גפיים, שלפעמים מערבת רק את פי הטבעת, או אולי impetigo, שהוא זיהום חידקי.
בכל אופן, אני לא רואה מקום לדאגה להרפס. גם אם זו האבחנה הסופית, יש טיפול. ובכל מקרה לא סביר שמדובר בזיהום מלידה, אלא משהו נרכש בשבועות האחרונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
תהילה03/03/2024תודה על המענה
לבנתיים נתנו לו מוקסיפן ומשחה אנטיביוטית האם יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות טיפוליות
ד''ר אריק האס03/03/2024שוב כאמור איני יכול לחוות דעה על שאלות טיפוליות פרטניות. לשאלות נוספות, יש לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)