לא מומלץ לחסן תינוק-טרם מלאו לו שנה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• לא מומלץ לחסן תינוק-טרם מלאו לו שנה
    מיכל
    12/07/2008

שלום לך, יש לי תנוקת בת שלושה חודשים, עברה חיסון אחד..במהלך החודשיים שלאחר שמעתי ממספר לא מבוטל של אנשים , ביניהם רופאים.כי לא כדאי לחסן תינוק בטרם ימלאו לו שנה וזאת בשל בעיות אשר יכולות להתעורר בהמשך, כגון: הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות וכיו"ב, וזאת בשל אי בשלות של המערכת העצבית של התינוק, יש לציין , כי אני מניקה והבינותי כי לתינוקת שלי יש את הנוגדנים שלי... בנוסף, לפי קרוב משפחה הגר בלונדון, נאמר לי כי שם מחסנים רק מגיל 9 חודשים ולא לפני... ו....הכל אינטרס כלכלי.... מה לעשות? האם עליי לחשוש ? מה הסבירות בו התינוק יכול לחלות (חס וחלילה) במחלות?! אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא נכון

ד''ר אורלי מגד
    12/07/2008

בבדיקות של מיליארדי ילדים בעולם לא נמצא שחיסונים מעלים שכיחות היפראקטיביות או דברים אחרים שציינת, אין קשר בין בשלות מערכת העצבים לחיסונים, והסיבה לחיסון מוקדם היא שהמחלות מסכנות בעיקר חיי תינוקות קטנים אם ידבקו בהן. האינטרס הכלכלי של המדינה הוא לא לחסן כי חיסונים עולים הון לקופת המדינה, אך מדינות נאורות מחליטות להשקיע כסף זה להגן על הילדים בגיל שבו הם זקוקים לכך. באנגליה לא מתחילים לחסן ב-9 חדשים אלא מגיל חודש, בדוק, ולא רק זה אלא שיש שם חיסונים נוספים שלא ניתנים בארץ כדוגמת מנינגוקוק.
    בארץ לצערי מתים כל שנה ילדים ממחלות שיש כנגדן חיסון באשמת הוריהם שהתנגדו לחיסונים עקב מסע ההסתה שמתנהל נגדם. בנוסף, מתאשפזים המון ילדים ממחלות אלה, בודאי שמעת על מגפת החצבת שהיתה השנה בקרב אלפי ילדים בארץ אוכלוסיות לא מחוסנות, וזו רק דוגמא אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    12/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו