מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סטרפטוקוקשרון10/12/2008
שלום רב, בעקבות טיקים כשלושה חודשים של בני בן ה 7 פנינו לפסיכיאטר ששלל טוראט והפנה בין היתר לבדיקות דם לנוגדני סטרפטוקוק. בבדיקה התשובה היתה 750 והומלץ לתת מוקסיפן כחודש ימים. ברצוני לשאול האם אפשר לדעת כמה זמן החיידק היה בגופו? מה הם הנזקים הנוספים שחיידק זה עלול לגרום ומה אנו צריכים לבדוק עכשיו כדי לוודא שאין נזק נוסף? האם מצב זה יכול לחזור? האם הטיקים יעלמו והאם זה קשור לתסמונת פנדס ואם כן האם חולפת ? איך החיידק משפיע על המוח והאם הנזק תמידי או שאנטיביוטיקה מחסלת את הסטרפטוקוק ואת הנזק? בתודה מראש, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרפטוקוק וקשר לטיקים
ד''ר רז סומך10/12/2008מדובר בחיידק הסטרפטוקוק השכיח מאד כגורם דלקת בגרון. הקשר שלו להתהוות בעיות תנועה מסוג טיקים שנוי מאד במחלוקת ובכל מיקרה מדובר בתופעה אימונית ולא השפעה ישירה של החיידק עצמו. ולכן אם בכלל צריך טיפול הוא צריך לכלול טיפול לדיכוי התגובה האימונולוגית דוגמת טיפול בסטרואידים. רק אם ניכרת תגובה טובה לטיפול בסטרואידים ניתן לשקול טיפול מונע אנטיביוטי. ולכן לטיפול אנטיביוטי ראשוני אין כל ערך. יחד עם זאת אני שב ומציין שהקשר של החיידק להתהוות ההפרעה התנועתית לא הוכח דיו. ההשערה היא שנוגדנים שנוצרו נגד חיידק הסטרפ מזהים בגופנו תאים או מרכיבים שדומים לחיידק ועל כן הם מגיבים כלפי גופנו.
באופן כללי נוכחות נוגדנים מאפיינת מחלת סטרפ שהתרחשה בחודשים האחרונים ואלו נמצאים אצל כל חולה. קרוב לוודאי שילדך עבר זיהום כזה. המעקב הקליני הינו הטוב ביותר ואין צורך בבירור נוסף.
בברכת רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנדס - ילדה בת 8
שרית22/12/2010אני רואה שההודעה של שרון מ - 2008 - אבל בכל זאת אני מרגישה צורך להשתתף בדיון מאחר והבת שלי, בת ה-8 עוברת עכשיו את מה שמתארת שרון וגם אני מחפשת תשובות בפורומים. נראה לי שאולי דווקא אוכל לעזור למישהו במידע שיש לנו. .
אנחנו הבחנו בתנועות לא רצוניות בחלק הגוף העליון, שהופיעו בפתאומיות ולמחרת התחלנו בהנחית הרופאה אנטיביוטיקה פעמים ביום - פניצילין 400 מ"ל -כל פעם כפית ורבע - לא חל שינוי - החלפנו לאנטיביוטיקה אחרת אחרי 5 ימים (לא פניצילין) - אבל אז הוחלט לחזור לפניצילין וכך כבר כמעט חודש - כאשר עכשיו ירדה הכמות לכפית ושלושת רבעים פעם ביום. היתה ירידה בתנועות ובאינטינסיביות שלהם מיד לאחר שבוע של טיפול - כעת עדיין יש תנועות אבל פחות. הרופאים כאן (ארה"ב) מתיחסים לעניין ברצינות - כלומר - אלה שמבינים - ועלי לאמר שרבים ממש לא יודעים על זה ולכן שולחים את הילדים לנוירולוגים או לפסיכיאטרים.
נאמר לנו שהילדה תצטרך לקחת את האנטיביוטיקה חודשים - אם לא שנים. מאחר ולא הרבה ידוע - כפי שאומר ד"ר סומך בתשובתו - ומאחר ולא ברור אם מדובר ב"סתם" זיהום בקטריאלי (היה לה נוגדנים 500 אגב, ו DNAS שנורא חשוב לבדוק גם אותו - 600) (ילד נורמלי זה נוגדנים 100) - או שמדובר במשהו אוטו-אימוני מלכתכילה - הכיוון הכללי של הדיבור לגבי פנדס הוא - שזה בכלל ענין גנטי - ורק ילדים שהם לכאורה נשאים של "גן הסטרפטוקוק או דלקות הגרון" - מועדים לסבול מ - פנדס.
יש כמה חוקרים בארץ לפנדס - יש מחקרים בשערי צדק, באוניברסיטת צל אביב - תחפשו באינטרנט - אל תקבלו את הכל כתורה מסיני - כמו שאמרתי - הנושא עלום.
הנה קישור טוב - של אמא אמריקאית מקליפורניה - שלבן שלה היה פנדס חמור ביותר - שהסתים בפלזמה פרזיס - החלפת הדם וטיהורו מנוגדנים - (עושים את זה עד כמה שאני יודעת בהדסה עין כרם - שלא נדע) - אבל היום 3 שנים אחרי זה - הילד בסדר גמור - מנסיוננו - היא קשובה ויכולה לתת עצות אם צריך.
העצה שלי - ממש לא להקל ראש בפנדס - ולא לתת לאף אחד לערער לכם את הביטחון - אם הילד שלכם עושה תנועות לא רצוניות - יש לזה סיבה. אל תזניחו או תעלימו עין.
ועוד משהו - מאוד מומלץ לבדוק את התזונה (יש כאלה שיגידו ללכת על אוכל נטול גלוטן לפחות עד ההחלמה) - חשוב שהילד יקבל כל יום שמן דגים לילדים - עם אומגה 3, ובכלל ויטמינים, יאכל בננות וקאשיו - יש בזה מגנזיום וזה חשוב, פרו ביוטיק - בנפרד מהאנטיביוטיקה - (10 שעות הפרדה), ויטמין בשם מקומי inositol powder.
בין בדיקות הדם - תבדקו גם את בלוטת התריס - יש קשר ישיר במחלות אוטואימוניות - וכאמור - פנדס אולי שם - לא ברור. לבדוק גם ברזל - אולי יש אנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)