מהו החסון המחומש לתינוק בן חודשיים

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מהו החסון המחומש לתינוק בן חודשיים
    יוסי טל
    11/01/2009

שלום רב, אני אב לתינוקת בת חודש וחצי ועוד שבועיים בע"ה היא צריכה לקבל חיסון מחומש בטיפת חלב . ויש לי כמה שאלות : 1. מהם חמשת החיסונים (האם : טטנוס ,שעלת,פוליו,דלקת קרום המוח,אדמת ?) 2. האם חיסון השעלת יכול לגרום למחלת הצליאק ? (קרה לתאומות קרובות משפחה שלי) 3. האם כדאי לפצל חיסונים ? 4. מה הסיכונים בחיסון של השעלת ? סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט מאוד מוטרד ... תודה רבה יוסי טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון מחומש

ד''ר גליה ברקאי
    11/01/2009

חמשת החיסונים הניתנים בגילאים 2, 4, 6, ו-12 חודשים הם: דיפטריה, טטנוס, שעלת, המופילוס אינפלואנזה (הגורם לדלקת קרום המוח בין השאר), פוליו. החיסון לאדמת ניתן בגיל שנה (יחד עם חזרת וחצבת). תופעות הלוואי של החיסון עלולות להיות אי שקט, חום, ונפיחות באיזור ההזרקה, באופן נדיר ביותר עלולה להתרחש תגובה אלרגית חריפה (כמו בחשיפת הגוף לכל חומר חדש). שמעתי הרבה תיאוריות (שלא הוכחו מעולם) על הקשר שבין חיסונים למחלות שונות - כולן לא נכונות, אבל על הקשר לצליאק לא שמעתי מעולם! מחלת הצליאק היא גנטית! את החיסון לא כדאי לפצל וגם אי אפשר - מדובר בתרכיב מוכן של כולם, אין יותר תופעות לוואי אם נותנים אותם ביחד והדבר חוסך דקירות. אין סיכון יתר בחיסוני השעלת הניתונים כיום (מהדור החדש - אצלולריים) למעט תופעות הלוואי שציינתי לפני כן.
    כדאי לך להיות יותר מוטרד מהמחלות שעלולות להגרם אם לא תחסן את הילדה, ולא מהחיסונים, הם בטוחים.
    בברכת בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה :ממתי מחסנים בארץ בחיסון DTAP?

יוסי טל
    11/01/2009

שלום רב, שאלה נוספת החל מאיזה שנה מחסנים בקופות החולים את החיסון החדש של השעלת דהיינו DTAP ? תודה רבה על הסבלנות והמענה יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון DTAP

ד''ר גליה ברקאי
    13/01/2009

אני לא זוכרת במדויק מאיזו שנה עברו לחיסון זה, אבל מדובר על לפחות 5 שנים, אם לא יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן-כן

אמא שלא מחסנת
    19/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קרא גם לילדה מהגן של הילד

אמא שלא מחסנת
    19/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו