חיסון אבעבועות רוח

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון אבעבועות רוח
    שירה
    02/02/2009

שלום. לפני מספר חודשים קיבלתי חיסון נגד אבעבועות רוח בשתי מנות בהפרש של 6 שבועות ביניהם, מאחר ולא חליתי במחלה בילדותי. כעבור מספר חודשים לאחר קבלת המנה השנייה של החיסון עשיתי בדיקת נוגדנים ובבדיקה התגלה כי החיסון לא נקלט (IGG שלילי) ואין לי נוגדנים נגד אבעבועות רוח. מה יכול לגרום לכך והאם כדאי לנסות ולהתחסן בפעם נוספת? האם ייתכן שאם החיסון לא נקלט אצלי, אז הגוף שלי גם ידחה את הוירוס עצמו ולא אחלה באבעבועות רוח? תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבועות רוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לאבעבועות

ד''ר רז סומך
    02/02/2009

החיסון לאבעבועות גורם באחוזים גבוהים לתגובה חיובית של IGG , אפשרות אחת שהחיסון לא ניתן כראוי או בדיקת המעבדה מוטעית, אפשרות אחרת שיש בעיה כללית יותר ברמת הנוגדנים או יצור נוגדנים ספציפיים כך שהייתי שהרופא המטפל יקח היסטוריה רפואית לגבי זיהומים חוזרים ויבצע בדיקות של נוגדנים כלליים ונוגדנים ספציפיים אחרים על מנת לבדוק תפקוד מערכת החיסון. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

נטלי
    02/02/2009

בהמשך לתשובתך רוצה לציין שהחיסון ניתן בשתי מנות - האם ייתכן שפעמיים הוא ניתן שלא כראוי?? לגבי טעות מעבדה, בדיקה חוזרת פסלה את האפשרות. האם זה בהכרח מעיד על כך שיש לי בעיה ביצור נוגדנים??? מה יכול לגרום לבעיה כזו? לגבי היסטוריה רפואית של זיהומים חוזרים, אין לי כ"כ היסטוריה כזו, כי לא חליתי באף מחלת ילדים. אלו בדיקות ובירורים אני צריכה לעשות? האם לפנות לרופא משפחה או רופא אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

נטלי
    02/02/2009

בהמשך לתשובתך רוצה לציין שהחיסון ניתן בשתי מנות - האם ייתכן שפעמיים הוא ניתן שלא כראוי?? לגבי טעות מעבדה, בדיקה חוזרת פסלה את האפשרות. האם זה בהכרח מעיד על כך שיש לי בעיה ביצור נוגדנים??? מה יכול לגרום לבעיה כזו? לגבי היסטוריה רפואית של זיהומים חוזרים, אין לי כ"כ היסטוריה כזו, כי לא חליתי באף מחלת ילדים. אלו בדיקות ובירורים אני צריכה לעשות? האם לפנות לרופא משפחה או רופא אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר רז סומך
    03/02/2009

לא הייתי מציע להבהל אבל לאחר שנישללו בעיות טכניות, מציע לקחת רמת אימונוגלובולינים וכן לבדוק נוגדנים ספציפיים לחיסונים אחרים שניתנו בעבר. הרופא המטפל בהחלט יכול לבצע הבדיקות הללו. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב על התשובה.

שירה
    03/02/2009

בהמשך לתשובתך אציין כי קיבלתי חיסון MMR שאכן נקלט ונמצא כי יש לי נוגדנים נגד אדמת. מעבר לכך, לא זכור לי שקיבלתי חיסונים לאחרונה. נוגדנים לאלו חיסונים כדאי לבדוק עוד? כמו כן, אתה מציע לבדוק המצאות נוגדנים ספציפיים, אבל האם העובדה שהחיסון לאבעבועות לא נקלט מעידה על בעיה כלשהי ביצור נוגדנים/במערכת החיסון?? והאם יש טעם לעשות את החיסון שוב? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד"ר רז סומך
    03/02/2009

הייתי מתחיל מבדיקת אימונוגלובולינים כללית, בודק נוגדנים לחיסונים אחרים, במידה ולא קיבלת לאחרונה בהחלט ניתן לתת מנת דחף של טטנוס ודיפטריה ולבדוק השינוי כעבור 6 שבועות. בהחלט שווה לנסות להתחסן פעם נוספת לאבעבועות ולבדוק נוגדנים כעבור כחודשיים. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו