תינוק בן 10 שבועות

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 10 שבועות
    סיון
    01/03/2009

יש לי תינוק בן 10 שבועות , ברצוני לשאול על 2 חיסונים "פנאומוקוק" ו "רוטה" הם מומלצים ?
    אני די בהתלבטות כי יש לי חברות שילדו לפני חצי שנה או שנה ולא עשו!
    מה ממליצים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 10 שבועות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים

ד''ר רז סומך
    01/03/2009

2 החיסונים חדשים יחסית בארץ אך נמצאים בשימוש כבר מספר שנים בארופה וצפון אמריקה. הפרבנר נועד להגן מפני חיידק הפנאומוקוק שעלול לגרום לתחלואה בגיל התינוקות הכוללת דלקות ריאה, דלקות אוזניים וקרום המוח ועוד. החיסון הוא כנגד מספר זני פנאומוקוק והוריד באופן משמעותי את התחלואה מאותם זנים בארצות בהן קיים החיסון באופן גורף. יחד עם זאת קיימת עלייה קלה בשכיחות מחלות פנאומוקוק מזנים שאינם בחיסון. החיסון מאד בטוח ולכן אני ממליץ עליו בחום. החיסון כנגד רוטה נועד להגן מפני מחלת מעיים ושלשולים. בעולם המערבי סיבוכי המחלה נדירים יחסית עקב זמינות השרות הרפואי ומתן נוזלים בעית הצורך והעומס העיקרי הוא איבוד ימי עבודה וגן עקב המחלה השכיחה. גם חיסון זה רצוי, אולם יש להקפיד על הגילאים בו ניתנות המנות. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו