חיסונים גיל שנה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים גיל שנה
    דנית
    09/03/2009

שלום בתי בת שנה. בתקופה זו אני אמורה לחסן אותה למחומש, לאבעבועות ולMMR. האחות בטיפת חלב המליצה לתת הכל באותו היום אך לי זה נראה מוגזם להעמיס על הבת שלי כל כך הרבה חיסונים בבת אחת. האם כדאי/ניתן לפצל את הנ"ל? אם כן- באילו הפרשים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים גיל שנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסוני גיל שנה

ד''ר גליה ברקאי
    09/03/2009

אכן, לאנשים רבים כמות החיסונים הניתנת בגיל שנה נראית מוגזמת, אך עם זאת עלייך לזכור שבתך נחשפת לכמות גדולה בהרבה של אנטיגנים במחלת חום פשוטה בודדת ומחקרים מראים שאין הפרעה במתן כל החיסונים ביחד. כדי להפוך את כל החוויה לקצרה יותר ולהמנע ממתן חלקי של חיסונים, מומלץ אכן לתת את כל החיסונים בו זמנית - אין עם כך שום בעיה. אם בכל זאת את מעדיפה לפצל, אין מניעה. הכלל היחיד שיש לשמור עליו הוא לגבי החיסונים החיים מוחלשים: MMR ואבעבועות - עליהם להנתן באותו היום או לפחות בהפרש של 4 שבועות. לגבי השאר - כל הפרש מתקבל על הדעת. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו