סטרפטוקוק בילדה בת 5

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוק בילדה בת 5
    ליאת
    14/03/2009

שלום, אני בת 31 נשאית של סטרפטוקוק מסוג A, כרגע מנסה טיפול הומאופטי מאחר ואנטיביוטיקה לא עוזרת (אני מסיימת טיפול והחיידק חוזר מיד). לביתי בת ה- 5 היה חום גבוה 40 למשך יום אחד שטופל באמצעות נורופן. בבדיקה אצל רופא הילדים לא נמצאו ממצאים המצריכים טיפול, אך נשלחנו לעשות בדיקת שתן ומשטח גרון. חשוב לי לציין כי ביתי הולכת לשירותים לעיתים קרובות לצורך מתן שתן מזה תקופה של חודש (פעם אמרו לי שזה עלול להיות קשור לסטרפטוקוק). החום עבר, עשינו את הבדיקות- בדיקת שתן יצאה תקינה, משטח הגרון יצא חיובי. התחלנו טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן לשבוע ימים. מאחר וביתי לא התלוננה על כאב גרון כלל והחום נעלם- האם יש עדיין צורך לתת טיפול אנטיביוטי? מאחר ואני נשאית האם אני יכולה להדביק אותה כל הזמן? האם ילדים יכולים להיות נשאים של חיידק הסטרפטוקוק? אשמח לקבל את תשובתך, ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוק בילדה בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות סטרפטוקוקוס בלוע

ד''ר גליה ברקאי
    14/03/2009

קצת סדר לגבי נשאות סטרפטוקוק בלוע.
    א. במרבית המקרים אין אינדיקציה לטפל בסטרפטוקוק בלוע בשל העובדה שבד"כ אצל נשאים אין סכנה לדלקות לוע או לדלקת שגרונית ואין כ"כ סיכון להפצת החיידק. קיימים סייגים לכך כגון במקרים בהם יש דלקות לוע חוזרות אצל בני מפשחה קרובים. לפי מה שאת מתארת (וזו כנראה לא התמונה המלאה) - אין בכלל צורך בכל המאמצים למיגור החיידק. אם בכל זאת יש אינדיקציה לטפל בו, קיימות דרכים טובות יותר מאשר מוקסיפן או רפאפן - אנא פני ליעוץ של מומחה במחלות זיהומיות.
    ב. לגבי תלונות של מתן שתן בתכיפות גבוהה - לא ידוע לי על קשר בין תלונות אלו לבין סטרפטוקוק בלוע, לא הייתי משייכת בין השניים. אם אכן לא היו לה תלונות של כאבים בלוע או דלקת עם תפליטים בבדיקה, ייתכן בהחלט שגם היא נשאית ואז אין צורך לטפל בה, אבל צריך להתייעץ עם הרופא שבדק אותה בעת המחלה.
    אני רוצה להדגיש כאן שבניגוד למקרים של נשאות - במקרה של דלקת לוע סטרפטוקוקלית יש הכרח לטפל באנטיביוטיקה לא רק כדי לקצר את משך המחלה אלא גם כדי למנוע דלקת שגרונית שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בלב, אבל אז הטיפול הוא ל- 10 ימים ולא לשבוע.
    שבוע טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו