חיסון הרוטה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון הרוטה
    מ
    15/03/2009

בני נולד לפני 11 שבועות כאשר הוא חולה במחלת GBS. במהלך אישפוזו טופל באנטיביוטיקה ובנוסף קיבל מוצרי דם (נוגדנים + פלזמה + טסיות). בבואי לחסנו בשבוע שמונה לחייו כנגד הרוטה נאמר לי ע"י רופא ילדים כי החיסון לא יעיל ולא נבדקה בטיחותו בילדים שקבלו מוצרי דם ובמיוחד נוגדנים. רופא ילדים אחר שהתייעצתי איתו אמר לי כי ניתן לחסן (גם הוא טען שהיעילות פחותה) אך המליץ לחסן כמה שיותר מאוחר. מה את ממליצה? אני שייכת לכללית ושם ניתן לחסן רק עד שבוע 12 ואילו במכבי ניתן לחסן בתרכיב שונה עד שבוע 20. באם ניתן לחסן ללא נזקים האם אוכל לרכוש את התרכיב של מכבי באופן פרטי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון הרוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון רוטה - תיקון

ד''ר רז סומך
    15/03/2009

צדקו שני הרופאים - קיימים חיסונים חיים מסויימים שיש לשמר על פרק זמן ממתן עירוי נוגדנים, על מנת שהחיסון לא ינוטרל ואכן יהיה יעיל. מכיוון שהחיסון לרוטה נחשב כחיסון בעל אלמנט חי, עלתה שאלה עד כמה לדחות את החיסון. מהסתכלות על הנחיות משרד הבריאות ולמרות שהחיסון נחשב כחי אין צורך לדחות אותו. בכל מיקרה בהנחה שבנך קיבל את עירוי הנוגדנים סמוך ללידה, הרי שא. בעירוי בין השאר הועברו אליו נוגדנים כנגד וירוס הרוטה והוא יחסית מוגן. ב. אפשר לתת בגיל 12 שבועות כמקובל - כ 3 חודשים לאחר העירוי. ג. לתת את החיסון האחר בגיל מאוחר יותר. בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו