בהריון ומודאגת

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• בהריון ומודאגת
    הדר
    07/08/2007

שלום רב, יש לי כמה שאלות:

1. תוך כמה זמן אחרי ההידבקות חלילה מאדמת/אדמדמת/ חצבת תגלה בדיקת דם את הנוגדנים?

2. מה שיעור ההגנה שמספק חיסון לאדמת אם אכן חלילה נחשפתי למחלה? מה הסיכון להידבק באדמת אם נחשפתי לנגיף ויש לי חיסון? מה הסיכון לגבי אדמדמת/ חצבת?

3. כאמור אני בשבוע 5 בהריון, אם לא יתגלו נוגדנים בדם האם בוודאות העובר לא יוכל להיות חשוף למחלות האלו? האם יש סיכון כזה?

4. האם בדיקה 9 ימים לאחר שפגשתי את הילדה שחלתה באחת מהמחלות האלו תגיד בוודאות אם נחשפתי למחלות? האם יש לעשות בדיקה מאוחר יותר?

תודה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהריון ומודאגת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למודאגת

ד''ר דני מירון
    08/08/2007

שום הדר
    הערה כללית: ככלל אין בישראל כיום אדמת (אגב, אני מניח שאת מחוסנת לה) וחצבת (שלא גורמת בדרך כלל פגיעה בהריון)נמצאת רק במוקדים ספורים. לא ידוע שאדמדמת (הכוונה למחלת חום של ילדים בעיקר עד גיל שנתיים הנמשכת 3 ימים ומסתימת בפריחה כשהחום יורד) גורמת לפגיעה בהריון. כך שכללית לא נראה לי שיש מקום לדאגה. כדאי לברר למה שנחשפת - לי נראה הסביר ביותר - אדמדמת.
    1. הנוגדנים מופיעים 1-3 שבועות אחרי החשיפה
    2. שיעור ההגנה כנגד אדמת וחצבת מעל 95%, אך היות והמחלות לא קיימות מעשית את מוגנת מאד מאד. לגבי אדמדמת יש סיכוי של > 90% שחלית בעבר ועל כן מעשית את מוגנת.
    3. המושג בוודאות לא קיים ברפואה. את ועוברך מוגנים - ראה סעיפים קודמים
    4. ראה סעיפים קודמים
    הריון קל, בטוח ונעים
    דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו