וירוס הרוטה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• וירוס הרוטה
    הילה
    01/04/2009

שלום רב.
    יש לי תינוקת בת 4 חודשים וחצי.
    היא קיבלה חיסון לוירוס רוטה - מנה ראשונה - בגיל חודשיים.
    אתמול באתי לחסן אותה בפעם השנייה, אבל האחות ורופאת הילידים לא הסכימו מכיוון שעברו בדיוק 10 שבועות + יום מאז שקיבלה את המנה הראשונה.
    כמובן שאף אחד לא הסביר לי קודם את חשיבות הזמן ואם הייתי יודעת הייתי מחסנת אותה קודם.
    שאלתי היא: האם לא מוגזם להתעקש על יום אחד? האם אני יכולה להתעקש שתקבל את החיסון או לתת לה בעצמי (זה דרך הפה)?
    מה הסיכון של וירוס הרוטה והאם יש יעילות לכך שבתי קיבלה מנה אחת?
    אודה לתשובה מהירה.
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וירוס הרוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וירוס הרוטה- תוספת

הילה
    02/04/2009

מכיוון שקיים חיסון נוסף לרוטה (באופן פרטי), האם מומלץ לתת לה מחדש את החיסון הנוסף? אם כן, מתי אפשר? כמה מנות ובאיזה מרווח?
    האם לא "מתנגש" עם החיסון היחיד שכבר ניתן?

תודה, הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

ד''ר גליה ברקאי
    03/04/2009

ככל הידוע לי, ניתן לתת את המנה השניה של rotarix (זה החיסון שנותנים ב-2 מנות) עד שבוע 24 ולכן, לא אמורה להיות בעיה לתת את המנה הנוספת. לגבי התחלת חיסון חדש (אם אני מבינה נכון הוא זה הניתן ב-3 מנות) - לא ניתן. יש לתת את המנה הראשונה עד גיל 12 שבועות. הכלל הוא שהיא תקבל את כל המנות לפני גיל 6 חודשים. היעילות של מתן מנה אחת שונה בין התרכיבים השונים. בעקרון התרכיב של 2 מנות נותן הגנה טובה יותר אם בתך קיבלה מנה אחת בלבד. מתן חיסון זה אינו מתנגש עם חיסונים נוספים הניתנים בגילאים אלה ואפשר לתת אותו יחד או בכל מרווח שתחפצי.
    הרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס הרוטה - הבהרה

הילה
    05/04/2009

תודה רבה על התשובה. לצערי המצב בדיוק הפוך. בתי קיבלה מנה אחת בלבד מתוך ה-3 של רוטה-טק.
    האם באמת לא ניתן להמשיך לתת את המנה השנייה אם עברו יותר מ-10 שבועות ממתן המנה הראשונה?
    האם היית ממליצה לי לתת לבתי את החיסון השני (זה שבא בשתי מנות) באופן פרטי, למרות שקיבלה מנה אחת מתוך ה-3 של רוטה-טק?
    אני ממש אובדת עצות :-(
    תודה רבה.
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו