תוצאות בדיקת cmv לפני כניסה להריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת cmv לפני כניסה להריון
    מימי
    01/04/2009

שלום , אני בת 40 וערכתי מספר בדיקות לצורת התחלת תהליך הזרעה לדאבוני בדיקת ה- CMV יצאה חיובית :

IgG 244.2 AU/ml POSITIVE

IgM POSITIVE

גבולי IgM additional assay
    IgM additional assay

IgG Avidity גדול מ- 45%
    Probably past infection

קטן מ- 35% IgG with low Avidity

גדול מ- 45% IgG with hith Avidity

שאלה : מה אומרת הבדיקה והאם צריך לטפל בנגיף בלי קשר להריון ?
    ובנוגע להריון : האם עלי לחכות פרק זמן מסויים עד לתחילת תהליך ההזרעה , מפאת גילי אין לי כל כך הרבה זמן לחכות או אני יכולה להתחיל כבר בהתהליך
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV והריון

ד''ר גליה ברקאי
    03/04/2009

מימי שלום,
    מבחינות רבות, תוצאה חיובית של CMV לפני ההריון טובה יותר מתוצאה שלילית מכיוון שאישה ששלילית ל-CMV לפני ההריון חשופה לזיהום ראשוני במהלך ההריון המהווה סכנה להעברת המחלה לעובר. לידיעתך, בארץ כ-85% מהנשים עברו זיהום ב-CMV לפני הכניסה להריון!
    לעניינך, משמעות הבדיקה היא שעברת זיהום ב-CMV בתקופה האחרונה (IgG נשאר לכל החיים ואילו IgM מעיד על זיהום חריף, אם כי עשוי להשאר חיובי למשך חודשים רבים). רוב האנשים הבוגרים לא חשים כל תסמין של מחלה... העובדה שה-IgG avidity גבוה מ-45% מעידה על כך שהזיהום התרחש לפני יותר מ-3 חודשים. באופן עקרוני, לא אמורה להיות בעיה עם כניסה להריון בשלב זה, אולם בשל העובדה שבעיית ה-CMV בהריון סבוכה ומורכבת, אנא פני לגניקולוג שלך להסבר מפורט על משמעות ההדבקות בנגיף לפני ובמשך ההריון. בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו