חיסון פרברנר

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון פרברנר
    שרון
    20/04/2009

שלום
    באיזה גילאים ניתן לחסן את התינוק בחיסון זה.בטיפת חלב המליצו לי לתת בגיל 8 שבועות ואני הייתי מעדיפה לדחות את מתן החיסון לגיל מאוחר יותר - מחשש לכל מיני תופעות לוואי בגיל כ"כ קטן.
    מה גיל המינימלי המאוחר שבו ניתן לחסן? מה הההשלכות על כך לטווח ארוך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרברנר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרבנר

ד''ר גליה ברקאי
    20/04/2009

מינימלי זה לא הפוך ממאוחר???
    לעניינינו - ההמלצה לחסן את התינוק בגיל 8 חודשים ולא מאוחר מכך נוסעת מהעובדה שמחלה הנגרמת ע"י פנאומוקוק (החיידק נגדו נוצר החיסון) שכיחה ומסוכנת יותר בגיל הצעיר (מתחת לגיל שנתיים) ומכיוון שאין הבדל בתופעות הלוואי מבחינת מועד מתן החיסון (ז"א אין יותר תופעות לוואי בגיל הצעיר). אני לא רואה מדוע לדחות את החיסון אבל אם את מעוניינת בכך אין בעיה לדחות - אם תתני אותו מעל לגיל חצי שנה זה יהיה כרוך בפחות מנות, אך כאמור - אם כבר לחסן, אז כדאי לעשות זאת כמה שיותר מוקדם! החיסון מאושר למתן עד גיל 5 שנים.
    מבחינת ההשלכות, עלולות להופיע ביומיים אחרי החיסון תגובות של כאב מקומי, נפיחות קלה באיזור ההזרקה, אי שקט וחום. אין השלכות לטווח הארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו