מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרפס שפתייםאתי04/05/2009
אני מאוד מודאגת מזה שבתי בת ה3.5 נדבקה בהרפס שפתיים.לחברה שלה היה הרפס אך לי בזמנו נאמר שזה סתם פצע, הילדה עם ההרפס אכלה אגוזים ועם האצבעות שלוקקו עלידיה כיבדה גם את בתי.לאחר מכן התברר לי שלילדה היה הרפס.אני מאוד מודאגת שבתי נדבקה ממנה.חוץ מבדיקת דם כיצד אני יכולה לדעת האם היא נדבקה? מהו הזמן המינימלי שהיא יכולה לפתח את הפצעים או שהוירוס יכול להיות אצלה בגוף בצורה רדומה אף מס' שנים לפני שאני אדע האם היא נדבקה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס השפתיים
ד''ר גליה ברקאי04/05/2009רוב האנשים שנדבקים בהרפס השפתיים אינם מפתחים תסמינים בעת הזיהום הראשוני. חלק קטן מהילדים מפתח מחלת חום עם נגעים מרובים בפה. אחרי הזיהום הראשוני הנגיף נשאר בגוף לכל החיים ומדי פעם עלול להתפרץ כפצע או מס' פצעים באיזור השפתיים. אין צורך לדאוג - הנגיף בד"כ לא יגרום למחלה קשה ומרבית האוכלוסיה נושאת אותו בגופה בשלב מסויים.
תקופת הדגירה של הנגיף היא בין יומיים לשבועיים, אך כאמור תתכן הדבקה ללא תסמינים.
ניתן לבצע בדיקת נוגדנים כנגד הרפס כעבור מס' שבועות, אך לא היית ממליצה לבצע אותה - גם אם ביתך נדבקה (ואין צורך לדאוג כל כך), אין מה לעשות...
בהזדמנות זאת אני מזכירה לך שיש צורך להזהר עם אכילת אגוזים בילדים מתחת לגיל 5 שנים בשל סכנת שאיפה לריאות.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אתי05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)