מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים וEE - דחוף!נטלי06/05/2009
שלום רב ותודה לכם על עבודת הקודש שלכם! דר' רז אני מפנה אלייך את שאלתי כיוון שאני רואה שהתמחית באימונולוגיה בילדים ושאלתי היא בנושא זה. מינואר (מגיל 9 חוד)יש לבני חשד לאאוזינופיליק אזופגיטיס שלא אומת עקב אאוזינופיליה מרשימה בס"ד - 21% - בוצע גסטרוסקופיה , נלקחו ביופסיות ואין אאוזינופילים בוושט. בוצע FOOD PATCH TEST ונמצא כי נעם בני אלרגי לכל המאכלים שנחשף אליהם עד כה. עד לאחרונה לא היו לו סימנים חיצוניים על העור כגון אקזמות וכו' האלרגיה מתבטאת בבדיקות דם ובהתנהגות שלו לאחר אוכל- אי שקט , עצירות , גיהקים וכו' בנוסףחלה בפסח וקיבל אנטיביוטיקה רק 5 ימים בחשד לדלקת חידדקית באוזניים שהופסקה לאחר בדיקת דם שהראתה כי מדובר בוירוס , ביום ה-4 לטיפול הופיעו כתמים אדומים על העור נבדק על ידי רופא עור שאמר כי זה לא מדאיג ויכול להיות ת"ל של מוקסיפן או נורופן.החשד למחלה נובע כי בתקופה שעשיתי לו אלימינציה וקיבל רק נאוקייט האאוזינופילים חזרו לנורמה - 0.7 וכשחזרתי לאוכל רגיל זה שוב עלה מאז האאוזינופילים עולים ויורדים , לדעתי משוייך לאוכל ולדעת האלרגולוג יכול להיות שכן או שמדובר באאוזינופיליה שפירה.כיום בן אוטוטו שנה וחודש עם תזונה לקויה מאוד כיוון שאנו מוסיפים או גורעים מזון לפי תגובה התנהגותית ובדיקת דם כל שבועיים. בנוסף גם מעט נויטרופני בין 1300- 1500. לאחר הרקע שאלותי: 1.האם לתת לו את החיסונים של גיל שנה? (הוא אינו נמצא במסגרת בגלל המצב) מהו טווח הזמן שניתן לתת את החיסונים , אפשר לחכות לגיל שנה וחצי / שנתיים?
2. בגלל היותו אלרגי לכל דבר אינני יודעת אם יהיה רגיש למרכיבי החיסון, על כן האם יש צורך להפריד בינהם?( לציין שקיבל את כל החיסונים עד גיל שנה כולל פרבנר יחסית בסדר)
3. האם החסונים לא יצרו עומס על מערכת החיסון שלו שבין כה וכה מוחלשת מאוד?
4. האם אתה מכיר שיטות אבחון אחרות לאבחון המאכלים שאליהם הוא אלרגי? (לציין שעשה , PRICK TEST , , RAST TAST שיצאו שליליים כמובן כי אין לו ביטוי חיצוני)
אנא עזור לי
אודה לך אם תוכל לענות במהרה כי נקבע לי תור השבוע לטיפת חלב ואני במצוקה ואובדת עצות
אינני רוצה להזיק לבני ולהסב לו עוד נזק וסבל בנוסף לכל מה שעבר ועדיין עובר!
בכבוד רב
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה, מקווה שתעזור מעט
ד''ר רז סומך06/05/2009ראשית, אלרגיה אינה מהווה סיבה לאי מתן החיסון אלא אם מדובר באלרגיה למרכיבי החיסון. יש סוג אחד והוא אלרגיה לביצה אשר לפחות לפי הוראות משרד הבריאות - חיסון MMR אמור להינתן בהשגחה לאור סיכון קל להימצאות חלבון ביצה במרכיבי החיסון (לדעתי הוראה זו מיותרת). לכן אנני רואה מניעה במתן החיסונים לפי התוכנית הרגילה. בהנחה שקיבל את חיסוני 2 4 ו 6 חודשים הרי שאינו רגיש למרכיבי החיסונים הללו. לא מסרת לי פרטים לגבי מחלות זיהומיות אם היו או לא, אבל החיסונים המומתים (אלו עד גיל שנה) בוודאי לא יזיקו לו, ואלו החיים (MMR ואבעבועות) שאיתם צריך להיזהר ולמנוע ממי שיש לו הפרעה משמעותית במערכת החיסון, גם קרוב לוודאי שיכול לקבל. ממיכתבך אני לא רואה חסר חיסוני ראשוני משמעותי ואם הרופא המטפל לא מוצא חסר מישני הרי שגם החיסונים החיים בטוחים לו כמו לאוכלוסייה הכללית. אני מטיל ספק באבחנה של "רגישות לכל דבר", מיקרים כאלו נדירים ובד"כ כפי שציינת מערבים מנגנון אלרגיה אחר (כזו שניתן לאבחנה על ידי prick test או בדיקת דם ל IGE ספציפי למזון – אשר אצל בנך היה שלילי). לגבי הבדיקה שנעשתה לו, לא ברור לי האם יש סטנדרט מקובל לבדיקה, ביקורות לבדיקה ואולי מדובר בתופעה של false positive והוא לא רגיש לכל דבר. האם יש רקע אטופי אחר לו ובמישפחה בכלל. אין ספק ששיטת האלימינציה של מזון בהחלט יכולה לתת תשובה. בברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)