חיסון אבעבועות - הידבקות במחלה

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון אבעבועות - הידבקות במחלה
    רוני
    19/05/2009

בני בן שנתיים וחצי ומחוסן נגד אבעבועות. בגן שלו יש כעת כמה מקרים של חולים באבעבועות (גם של ילדים מחוסנים). בכמה ימים האחרונים הוא היה קצת יותר שקט בגן וקצת "מעוך" שקט יותר וישנן יותר מהרגיל, ללא חום, קצת מנוזל.
    היום הגננת סיפרה לי על מקרי האבעבועות וכי ראתה שתי נקודות באזור החיתול. הנקודות הן ורודות עם מעין קצה, כמו "ראש" אך ללא מוגלה. מתלונן שמגרד לו בראש או באוזן ובאמת מאחורי האוזן יש נקודה נוספת. האם יכול להיות שזה הביטוי אצלו של המחלה? אם כן, האם הוא מדבק (לא היה לו שלב של חום) ועד מתי? האם יכול לפגוש ילדים אחרים או מבוגרים שלא בטוח שמחוסנים?
    וכמו כן, במידה ולי היה אבעבועות ובוודאות יש לי נוגדנים לוריצלה, האם מסוכן לי במידה ואני בהריון (בתחילה ממש)?

תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לאבעבועות

ד''ר גליה ברקאי
    19/05/2009

שלום רוני,
    אכן - הוכח שהחיסון לאבעבועות רוח לא מונע לחלוטין מחלה, בעיקר כשמדובר בהתפרצויות בתוך גן הילדים. מה שטוב הוא שכאשר מופיעים סימני מחלה הם כמעט תמיד קלים מאוד, ונמנעים כל הסיבוכים. החשיפה של הגוף לנגיף ה"פראי" (לא זה המוחלש בחיסון), גורמת למערכת החיסון שלו להגיב ביתר שאת וזה בעצם מחזק אצלו את התגובה החיסונית לאבעבועות (כך שיהיה מוגן יותר מפני מחלה בפעם הבאה שייחשף לחולים). בהחלט נראה שזהו הביטוי אצלו לאבעבועות רוח, וייתכן שהוא מדבק כל עוד הפצעים לא יבשים, לכן אם קיימים אנשים עם חסר חיסוני או נשים בהריון שלא היו חולות, עדיף להמנע ממגע קרוב בימים הקרובים (עד שהפצעים מתייבשים). לגבייך - אם את משוכנעת שחלית בעבר באבעבועות רוח, אין שום סכנה מחשיפה בהריון.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!

רוני
    19/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו