חשד להידבקות בוירוס CMV בהריון

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חשד להידבקות בוירוס CMV בהריון
    סיון
    23/06/2009

שלום רב,

בתחילת ההריון ביצעתי שתי בדיקות לוירוס CMV.

להלן התוצאות:

בדיקה ראשונה 22.3.09

CMV IgG - 160 AU/ML

CMV IgM - גבולי

CMV IgM additional assay - NEGATIVE בוצע פעמיים

CMV IgG Avidity - 41%

בדיקה שנייה 12.4.09

CMV IgG - 186 AU/ML

CMV IgM - גבולי

CMV IgM additional assay - NEGATIVE

CMV IgG Avidity - 43%

כיום אני בשבוע 19+4, השאלה היא האם ההדבקה בוירוס הנ"ל היא הדבקה מהעבר או הדבקה נוכחית בתקופת ההריון?

האם מומלץ לפי תשובה זו לבצע בדיקת מי שפיר?

תודה רבה מראש
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון

ד''ר גליה ברקאי
    23/06/2009

שלום סיוון,
    ראשית אני רוצה להבהיר שהבדיקות ל-CMV הן בלתי ישירות - הן מבטאות את תגובת מערכת החיסון שלנו לנגיף ולא מאתרות את הנגיף עצמו. יש שונות בתגובה בין אדם לאדם וכן הבדיקות לא לגמרי מדויקות ולכן תמיד צריך לקחת אותן במידה מסוימת בערבון מוגבל.
    הבדיקות, כבר הראשונות, מצביעות על זיהום שאינו לגמרי חדש, ייתכן לפני ההריון אך לא ניתן לשלול בוודאות זיהום ממש בתחילת ההריון (לפי החישוב שלי הבדיקות הראשונות היו סביב שבוע 8-10??) או מעט לפני ההריון (איננו יודעים לאמר בודאות אם זיהום לפני ההריון יכול לגרום לנזק בעובר).
    לצערי - בזיהום ב-CMV בהריון, כמעט לעולם לא ניתן לתת תעודת ביטוח שהכל יהיה בסדר, ולכן נראה לי שכדאי לבצע בדיקת מי שפיר - עדיף לא לפני שבוע 21-22.
    בכל מקרה, בכדי להבין יותר טוב את המשמעות של זיהום ב-CMV בהריון כדאי לך לפנות ליעוץ אצל מומחה/ית . למחלות זיהומיות או גניקולוג/ית בעל/ת נסיון בתחום.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו